< Böngészés > Főoldal / Az Európai Unió birósága, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, Közélet, Kultúra, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Kormány-rendőrség Augusztustól új vezető irányít négy megyei rendőrfőkapitányságot

| Mobile | RSS

Kormány-rendőrség Augusztustól új vezető irányít négy megyei rendőrfőkapitányságot



    Budapest, 2022. július 29., péntek (MTI) – Új vezető kerül augusztus 1-jével a Győr-Moson-Sopron, a Veszprém, a Békés és a Vas megyei rendőrfőkapitányság élére, miután a jelenlegi főkapitányok megbízását július 31-ei hatállyal a belügyminiszter visszavonta – tájékoztatta a pénteken az MTI-t.

    A Belügyminisztérium pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a belügyminiszter indokolás nélkül visszavonta Urbán Zoltán László dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte. A rendőrfőkapitány feladatkörének ellátásával Nagy Ágnes ezredest bízta meg.
    Ugyancsak visszavonta a miniszter a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot eddig vezető Fellegi Norbert ezredes vezetői kinevezését – lemondási kérelmére tekintettel -, és rendelkezési állományba helyezte. A feladatkört augusztustól Anda György ezredes látja el.
    A miniszter visszavonta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot irányító Varga-Koritár Attila Pál ezredes vezetői kinevezését is – lemondási kérelmére tekintettel -, és rendelkezési állományba helyezte. A szervezet irányításával Kis Péter ezredest bízta meg.
    Szintén visszavonta a belügyminiszter a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot élén álló Tánczi Tibor ezredes ideiglenes vezetői megbízását és visszahelyezte őt korábbi beosztásába. A Vas megyei főkapitányi feladatokat augusztustól Pilisi Gábor ezredes látja el.


fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 146 megnézve, 1 alkalommal mai nap |