| Mobile | RSS

Továbbra is orosz atom-tengeralattjáró cirkál Ukrajna közelében, nagyobb a fenyegetés, mint hittük?

OLKT.net

KÜLFÖLDKÖZÉLETFrissítve: 2022 júl 26.

Egy Borej-A osztályú orosz tengeralattjáróról, a Vlagyimir hercegről van szó, amely 100 nukleáris robbanófejet képes több ezer kilométerre eljuttatni./Kép. Moscow Times

Megosztás

Az orosz haditengerészet „Z” betűvel jelölt tengeralattjáróját júliusban vették észre Szeveromorszk kikötőjében. Később egy ugyanilyen osztályba tartozó tengeralattjáró cirkált a Barents-tengeren is.

Naval News szerint a képek ugyanarról a tengeralattjáróról készültek. A tengeralattjárót később az orosz Borei-A osztályú nukleáris meghajtású ballisztikus rakéta tengeralattjáróként azonosították.

Az ukrajnai háborúban az orosz katonai járműveken lévő „Z” jelzés az egész világ figyelmét felkeltette. Ezt a jelet eddig az Ukrajnában állomásozó orosz katonai teherautókon, harckocsikon, páncélozott járműveken és katonák egyenruháján látták. Most először tűnt fel az orosz haditengerészet tengeralattjáróján. Egyes elemzők szerint a „Z” betű az orosz fenyegetés megtestesítésének eszköze.

Az nem egyértelmű, hogy a jelzést a legénység önhatalmúlag festette-e e fel a hajóra, vagy felsőbb utasításra történt, az üzenet mindenesetre világos: a háború túlmutat Ukrajnán.

fecsego.eu//

Leave a Reply 67 megnézve, 2 alkalommal mai nap |