< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: Kajak-kenu-vb-Kanada Kajak-kenu vb – Elrajtolt a verseny, ötödik hellyel mutatkoztak be a magyarok

| Mobile | RSS

Kajak-kenu-vb-Kanada Kajak-kenu vb – Elrajtolt a verseny, ötödik hellyel mutatkoztak be a magyarok    Budapest/Halifax, 2022. augusztus 3., szerda (MTI) – Az előfutamokkal szerdán – magyar idő szerint délután – megkezdődött a kanadai Halifaxben a gyorsasági és para kajak-kenu világbajnokság, amelyen összesen 40 magyar versenyző indul.
    A kenus Korisánszky Dávidot rögtön a viadal első előfutamában a rajthoz szólították, 200 méter egyesben az első három hely ért egyből döntőt. Az MTK 29 éves, háromszoros vb-bronzérmes versenyzője jól rajtolt, de aztán visszaesett, négyen is gyorsabbnak bizonyultak nála, s ötödik helye azt jelenti, hogy pénteken, a középfutamban is érdekelt lesz. A szám fináléját szombaton rendezik.
    A vb nyitónapján további tíz magyar egység száll vízre a Banook-tavon, ahol péntekig zajlanak az előcsatározások. A döntőkre szombaton és vasárnap kerül sor.
    A szerdai utolsó magyar induló az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kopasz Bálint lesz a K-1 1000 méter harmadik előfutamában, magyar idő szerint 21.29 órakor.fecsego.eu/MTI
Leave a Reply 119 megnézve, 1 alkalommal mai nap |