< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Sport, White House / Blog article: Kajak-kenu-vb-Kanada Kajak-kenu vb – Rendessy ezer méteren is döntős

| Mobile | RSS

Kajak-kenu-vb-Kanada Kajak-kenu vb – Rendessy ezer méteren is döntős






    Budapest/Halifax, 2022. augusztus 4., csütörtök (MTI) – A vb-újonc Rendessy Eszter az 500 méter után 1000 egyesben is biztosította a helyét a döntőben a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokságon, rajta kívül bejutott a vasárnapi fináléba a férfi 1000 méteres kajak és kenu kettes, valamint Balla Virág 500 méter egyesben.
    A helyi idő szerint csütörtök déli program során majdnem minden számban az első három hely automatikus döntős szereplést ért, ez alól csak a férfi kenu egyesek 1000 méteres versenye volt kivétel, ebben meg kellett nyerni az előfutamot az egyenes ági továbbjutáshoz.
    A tavalyi, koppenhágai vb-n bronzérmes, tokiói olimpikon Adolf Balázsnak nem volt reális esélye a győzelemre, miután a francia Adrien Bart és az ukrán Pavlo Altukov korán meglépett a mezőnytől, s az előnyüket meg is őrizték a célig. A magyar kenus kezdetben a negyedik helyen haladt, majd feljött a harmadikra, s itt is fejezte be a futamot, amely után pénteken még vár rá egy középfutam.
    Férfi K-2, illetve női K-1 1000 méteren nem bíztak semmit a véletlenre a magyarok, előbbi számban a Noé Bálint, Kulifai Tamás duó, utóbbiban pedig Rendessy Eszter utasította maga mögé a mezőnyt. A rutinos Noé, Kulifai kettős, amely egy éve harmadik volt a vb-n, remekül építette fel a pályáját, úgy nyert, hogy csak a hajrában állt az élre. A szerdán 500-on is futamgyőztes, 20 éves Rendessy a rossz rajt után hamar összeszedte magát, s a táv nagy részében vezetett, a továbbjutásához kétség sem férhetett.
    Kenu egyes 500 méteren Balla Virág kanadai és német riválisa mögött magabiztosan szerezte meg a harmadik, még döntőt érő helyet és férfi C-2 1000 méteren is ez a pozíció jutott a Kiss Balázs, Hodován Dávid párosnak. Utóbbi számban a háromszoros olimpiai bajnok Sebastian Brendel vezette németek nyertek a kanadaiak és a biztos harmadik magyarok előtt.
    A második, csütörtöki versenynapon még további három magyar egység száll vízre az előfutamban, közülük az utolsó a K-2 500 méteres vegyes páros lesz – Kurucz Levente és Gazsó Alida Dóra – közép-európai idő szerint 21.37 órakor.
    A Banook-tavon péntekig zajlanak az előcsatározások, a döntőket szombaton és vasárnap tartják.
fecsego.eu/MTI
Leave a Reply 764 megnézve, 2 alkalommal mai nap |