| Mobile | RSS

Sokkoló valóság – Ez összeroppanthatja a Fidesz álomvilágát!

Írta G. Kovács Károly -2022-08-06   

Koszticsák Szilárd / MTI

A kormányzati propaganda a valóságot meghazudtolva egy olyan álomvilágot fest, mely könnyedén összeroppan az igazság terhe alatt. Ezt leplezi le az MSZP közöségi oldalán megjelent bejegyzés.

Az ellenzéki párt kiemeli, hogy a valóság sokkal komorabb, mint amit az állami közmédia próbál elhitetni, ugyanis a magyar minimálbér értéke az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban, de még a térségben is.

Míg a cseh, lengyel, szlovák dolgozók is legalább 600 euró körüli összeget vihetnek haza, addig egy magyar minimálbéresnek csupán 500 euró körüli összeg jut a Fidesz káros gazdaságpolitikája miatt – írja az MSZP, majd hozzáteszik, hogy a fideszesek által “hanyatlónak” beállított nyugaton, például Németországban egy havi minimálbérért 800 liter benzint lehet kapni piaci áron,

ADDIG HAZÁNKBAN CSUPÁN 277 LITERT A HATÓSÁGI ÁRASBÓL IS.

Ez azt is jelenti, hogy Európában az egyik legalacsonyabb a magyar munkavállalók megbecsülése, munkájuk értéke, a Fidesz-kormány káros politikája miatt.

Gyakori kormányzati taktika, hogy úgy ferdítik el a valóságot, hogy az európai árakat a magyar bérekkel hasonlítják össze, holott a vásárlóértéke a magyarországi fizetéseknek az egyik legalacsonyabb.
Ezzel szemben valós képet akkor kapunk, ha az adott ország béreinek vásárlóértékét nézzük a helyi árakhoz viszonyítva, így könnyen kiderül, hogy Magyarország a sor végén kullog ebben is.

fecsego.eu/Pesti Bulvá

Leave a Reply 109 megnézve, 1 alkalommal mai nap |