| Mobile | RSS

Továbbra is fizetni kell a védettségi igazolványokért!

BELFÖLDKÖZÉLETFrissítve: 2022 aug 2.

Védettségi igazolvány

Ha valaki elveszti a védettségi igazolványát, vagy csupán cserélni szeretné, innentől pénzbe kerül.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter rendelete szerint a védettségi igazolvány pótlása, cseréje esetén 3000 forint igazgatási szolgáltatási díjat kell fizetni Budapest Főváros Kormányhivatalának, amelyből 2000 forint a védettségi igazolvány előállítási költsége.

A Magyar Közlöny 2022. évi 130. számában megjelent rendelet szerint a befolyt díjnak a  védettségi igazolvány előállítási költségére vonatkozó részét a hatóság negyedévente összesíti, majd az összeget a  Miniszterelnöki Kabinetiroda meghatározott számlájára utalja, amelyet a kiállított védettségi igazolványok előállítási költségének fedezeteként a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. közszolgáltatási szerződés keretében használja fel.

AZT FONTOS TUDNI, HOGY A SZEPTEMBER ELEJÉN HATÁLYBA LÉPŐ RENDELET SZERINT A  DÍJAT AKKOR IS MEG KELL FIZETNI, HA A KÉRELMEZŐ A  KÉRELMÉT VISSZAVONTA, TOVÁBBÁ HA AZT A  HATÓSÁG ELUTASÍTJA, VAGY AZ ELJÁRÁST MEGSZÜNTETI.

Ismételten benyújtott kérelem esetén szintén újból meg kell fizetni a díjat, a hiánypótlásra visszaadott kérelmek esetében azonban nem.

Túlfizetés esetén a díjtöbbletet hivatalból vagy kérelemre visszatérítik.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 87 megnézve, 1 alkalommal mai nap |