| Mobile | RSS

A kormány megüzente, hogy hiteltelen az ellenzék rendkívüli üléskezdeményezése

Ezért ahogy várható volt, az elmúlt 12 évhez hasonlóan most se lesz semmi az ellenzéki kezdeményezésből.

Szerző
P. L.

Publikálva:2022.08.08. 12:28

A kormány megüzente, hogy hiteltelen az ellenzék rendkívüli üléskezdeményezése
Az ellenzék rezsiügyben most nagy egyetértésben tiltakozik| Fotó:Ladjánszki Máté| Forrás:Népszava

Hiteltelen az ellenzéki pártok rendkívüli parlamenti üléssel kapcsolatos kezdeményezése, ezért a kormány képviselői nem vesznek részt rajta – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfőn az MTI-vel.

Mint ismert, az ellenzék a rezsiemeléssel, katatörvénnyel, az egységes klímabérlet bevezetéséről, és a lakóépületek szigeteléséről kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülést. Persze nem mintha az elmúlt 12 év alatt bármi foganatja lett volna az ilyesminek, hiszen amint arról beszámoltunk, a NER eddigi 12 éve alatt összesen 15 alkalommal kezdeményezett rendkívüli ülést az ellenzék. Ezek mindegyike határozatképtelen volt, mivel a Fidesz egyszer sem biztosította a többséget. Ugyan volt, hogy az akkori frakcióvezetők – Kósa Lajos vagy Gulyás Gergely megjelent az ülésteremben, s hozzá is szóltak a vitához, de ezt követően kivonultak.

A kormány most azzal takarózott, „alapvető körülmény, hogy a baloldal a háborús válság időszakában sem támogatta a magyar családok védelmét szolgáló intézkedéseket”. Szerintük az ellenzéki pártok a bevezetésétől kezdve támadták a rezsicsökkentést és a kampány alatt azt is „egyértelművé tették”, hogy eltörölnék, a kata-adónem bevezetését meg sem szavazták. „Adócsökkentést szorgalmaznak, azonban a jövő évi költségvetéshez összesen 3200 milliárd forint nagyságrendű adóemelési javaslatot nyújtottak be. Emelnék többek közt a társasági adót és a személyi jövedelemadókat is” – vizionálja a közlemény, hozzátéve „mindezt súlyosbítva erőteljesen kampányoltak azon szankciók mellett, amelyek az energia-áremelkedések fő okozói, és már most óriási terheket rónak az európai gazdaságra”.

„Ilyen előzmények után hiteltelennek tartjuk a rendkívüli üléssel kapcsolatos kezdeményezésüket, ezért a kormány képviselői nem vesznek részt rajta” – írták.

fecsego.eu/népszava

Leave a Reply 50 megnézve, 1 alkalommal mai nap |