| Mobile | RSS

Lázár János egykori sofőrje lett Mártély polgármestere

286594912 560538025426375 1123483567059838742 n
Horváth Tibor

HORVÁTH TIBOR

Mártélynak és Ásotthalomnak is új polgármestert választottak vasárnap: Mártélyon Ambrus István nyert, aki korábban Lázár János sofőrje volt, Ásotthalmon pedig Papp Renátát választották meg, miután elődje, Toroczkai László a Mi Hazánk listájáról országgyűlési mandátumot szerzett.

A csaknem négyezer lakosú nagyközségben azért kellett választást kiírni, mert az eddigi polgármester, Toroczkai László a Mi Hazánk listájáról országgyűlési mandátumot szerzett, és ez a tisztség összeférhetetlen a településvezetői poszttal.

valasztas.hu-n olvasható adatok szerint az érvényesen szavazók közül a függetlenként, de a Mi Hazánk támogatásával induló Papp Renátára 623-an, Bardócz Csabára (független) 367-en, Szatler Tatjánára (Megoldás Mozgalom) 60-an, Magyar Gáborra (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) 16-an, Greller Zsuzsannára (független) 11-en voksoltak. 

PAPP RENÁTA A LEADOTT VOKSOK TÖBB MINT 57 SZÁZALÉKÁT SZEREZTE MEG.

Toroczkai Lászlót a 2013 végén tartott időközin Ásotthalom polgármesterévé választották. A jobboldali radikális politikus 2014-ben és 2019-ben is megtartotta székét. A Mi Hazánk Mozgalom az idei országgyűlési választásokon 5,88 százalékos listás eredménnyel bejutott a parlamentbe, Toroczkai László országgyűlési képviselő és egyben frakcióvezető is lett, így távoznia kellett az ásotthalmi polgármesteri pozícióból.

Ambrus Istvánt választották polgármesternek Mártélyon

Ambrus István független jelöltet választották polgármesternek a Csongrád-Csanád megyei Mártélyon. A Hódmezővásárhely melletti, mintegy 1300 lakosú községben azért kellett időközi választást tartani, mert április 27-én a képviselő-testület a saját feloszlásáról döntött.

A valasztas.hu-n olvasható adatok szerint az érvényesen szavazók közül a függetlenként, de a Fidesz–KDNP támogatásával induló Ambrus Istvánra 407-en, a települést 2019 óta irányító, szintén független Putz Anitára pedig 199-en voksoltak. A községben képviselő-választást is tartottak. A hat egyéni listás képviselői posztra tizenöt független jelölt közül választhattak a mártélyiak. 

Mint arról korábban írtunk, Ambrus István korábban Lázár János sofőrjeként dolgozott.

Ki lesz Toroczkai László utódja?

Mártélyon Lázár János is beszállt a kampányba.

fecsego.eu/index

(Borítókép: Ambrus István és Lázár János. Fotó: Lázár János / Facebook)

Leave a Reply 88 megnézve, 2 alkalommal mai nap |