| Mobile | RSS

A Népszava is elveszett? A kormány reklámja a tartalmat is kitakarja – nyílt levél Németh Péternek

július 25, 2022 Jabronka Richárd

Kép forrása: MTI

Tisztelt Főszerkesztő úr,
kedves Péter!

Meghökkenve láttam, hogy a Népszava online felületén két különböző kormányzati reklám, – vagyis az adófizetők pénzén közvetített Fidesz-propaganda – váltja egymást, méghozzá a belföldi rovat legelején, szinte eltakarva a tartalmakat.

Ma néztelek az ATV Nap híre című műsorában, láttam, hogy érvelsz a Fidesz intézkedései ellen, ahogy érveltél akkor is, amikor együtt voltunk a műsorban. Nem értem, hogy miként jelenhetnek meg a Népszava internetes oldalán direkt hazugságok. Azért is fordulok nyílt levélben hozzád, hogy erre felhívjam a figyelmed.

Idézek néhány mondatot a videós hirdetésből, amelyek a Népszaván futnak:

Szerinted, Péter, nálatok “elfér” egy ilyen hirdetés? A rezsicsökkentés a továbbiakban úgy néz ki, hogy számos családnak többször annyit kell kifizetnie, mint eddig. A KATA-s vállalkozókat pedig teljesen kisemmizte a kormány. Egyetértesz ezzel? Ha igen hogy engedheted meg ezt a reklámot a Népszaván?

A hirdetésekben “háborús inflációról” beszélnek. Szerinted a háború tehet az árak elszabadulásáról? A kormány gazdasági tevékenységének ehhez nincs köze? Ha úgy véled, hogy van, miért hagytad jóvá ezt a hazug reklámot?

Szerinted a Népszava fenntartásának legjobb módja a kormányzati propaganda közvetítése? Mert ha igen, akkor javaslok néhány egyéb lehetőséget számodra:

  • A Telexhez hasonlóan fordulhatnál inkább az olvasókhoz, ha önerőből nem sikerül. A Népszava “szociáldemokrata napilap,” biztosan vannak még olyan jóérzésű emberek, szociáldemokraták, liberálisok, középen állók, akik szívesen finanszíroznák a működését. Én magam havi 10 ezer forinttal segítek, ha lekerülnek a kormányzati reklámok!
  • Ahhoz, hogy a nyomtatott újságot, vagy az online felületet többen olvassák, érdemes olyan tartalmat készíteni, amely új olvasókat vonz. Amennyiben ezt nem tudod biztosítani a lap számára, gondolkoztál rajta, hogy átadd a helyet olyan szakmai munkatársadnak, aki erre képes?

Kár lenne a Népszava felületeből fideszes hazugsággyárat csinálni! Ez a lap többet érdemel! Kérlek, gondold át a fentieket!

Barátsággal,
Jabronka Richárd
Ellenszel.hu

forrás//

Leave a Reply 114 megnézve, 1 alkalommal mai nap |