| Mobile | RSS

Napok óta nem jön olaj Magyarországra

GettyImages-667125996
Szabó Gyula

SZABÓ GYULAK

A Bloomberg értesülése szerint már augusztus 4-e óta nem érkezik olaj a Barátság vezetéken.

Cikkünk folyamatosan frissül…

A hírt a vezeték orosz oldalát felügyelő cég szóvivője jelentette be kedden, öt nappal a leállás után – a hírt egyébként a 444.hu szúrta ki. A Bloomberg értesülései szerint a vezetéken keresztül nem érkezik olaj az alábbi országokba: Magyarországra, Szlovákiába és Csehországba. Ezek az országok elméletileg az Európai Unió által ki kihirdetett olajembargó élesítése után is vehetne orosz olajat. 

Az orosz Transznyeft azzal indokolta a szállítás leállítását, mert nem tudta kifizetni a tranzitdíjat a vezeték ukrán szakaszát birtokló Ukrtransznafta nevű cégnek. Ez azért történt mert az orosz bankokat is szankciók sújtják, így nem sikerült az utalás az oroszok állítása szerint. Az orosz vállalat azt ígéri, hogy folyamatosan keresi a megoldást.

A Barátság leállásáról megkérdeztük a Molt, megkeresésünkre eddig nem válaszoltak, amint ez megtörténik haladéktalanul közzétesszük.

(Borítókép: Olaj vezetékek százhalombattai olajfinomítóban 2017. április 10-én. Fotó:  Oliver Bunic/Bloomberg via Getty Images)

fecsego.eu/index

Leave a Reply 114 megnézve, 1 alkalommal mai nap |