< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Sport, White House / Blog article: Szabadidősport-Magyarország Már tízezer nevezés érkezett a Budapest Félmaratonra és a Budapest Maratonra

| Mobile | RSS

Szabadidősport-Magyarország Már tízezer nevezés érkezett a Budapest Félmaratonra és a Budapest Maratonra    Budapest, 2022. augusztus 10., szerda (MTI) – Egy hónappal az őszi futószezon rajtja előtt már összesen tízezer nevezés érkezett a szervező Budapest Sportirodához (BSI) a 37. Wizz Air Budapest Félmaratonra és a 37. SPAR Budapest Maratonra.

    A két klasszikus, hagyományos viadal közül elsőként a félmaratonra kerül sor egy hónap múlva, majd négy héttel azt követően rendezik meg a 42,195 kilométeres klasszikus távú versenyt a magyar fővárosban.
    A BSI szerdai tájékoztatása szerint a maratonra az eddig nevezettek 24 százaléka külföldi, 70 országból jelezték részvételi szándékukat a futók. A jelenlegi adatok alapján Nagy-Britanniából érkezik majd a legtöbb résztvevő, a második legnépesebb küldöttség pedig Franciaországból utazik Magyarországra. A BSI közölte azt is, hogy a hazai indulók is aktívak, és már az ország több mint ezer településéről adtak le nevezést.
    A félmaratonon és a maratonon is külön szakmai bajnokságokat hirdetett a BSI, így többek között művészeket, informatikusokat, jogászokat, közgazdászokat, mérnököket, orvosokat és pedagógusokat külön kategóriában is rangsorolják majd. A hagyományokhoz híven mindkét eseményen lesznek más versenyek is a főszámok mellett.
    A Budapest Félmaratonra szeptember 11-én kerül sor, míg a Budapest Maraton kétnapos programját október 8-án és 9-én rendezik.


MTI 2022. augusztus 10., szerda 14:42

fecsego.eu//

Leave a Reply 81 megnézve, 2 alkalommal mai nap |