| Mobile | RSS

Székesfehérvár fideszes polgármestere piros lapot mutatott az Orbán-kormánynak

augusztus 9, 2022 Jabronka Richárd Hírek 0

Kép forrása: MTI

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere a Facebook-oldalán közölte, hogy a Székesfehérvár tulajdonában álló erdők kivágása nem kerülhet szóba.

A városvezető üzenete szerint több szakemberrel és külső partnerrel egyeztetett a fakitermelésre vonatkozó új szabályok kapcsán. A kormány új rendelkezése ugyanis lazította a fakitermelésre vonatkozó szabályokat, tekintettel a tűzifa ellátásban is kialakuló hiányra és a kereslet megugrása miatt bekövetkező jelentős áremelkedésre.

Cser-Palkovics közölte, hogy a Székesfehérváron és környékén tervezett erdőtelepítések terv szerint folytatódnak, és megvizsgálják, miként lehet fokozni a városi erdők védelmét. Kiderült az is, hogy a természetvédelmi területeken húzódó erdők kivágása sem megengedhető.

Ahogyan évek óta igyekszem hangsúlyozni nyilvánosan és a színfalak mögött is: pontosan az ilyen helyzetekben lenne szerepe a helyi vezetőknek és önkormányzatoknak. Fontos lenne tehát, hogy az ilyen kérdésekben legyen hatásköre az önkormányzatoknak, mert nem ritkán a globális, országos problémákra lokálisan születhetnek meg leghatékonyabban a döntések. Ez pedig pontosan ilyen terület

– írja Cser-Palkovics.

A polgármester közölte azt is, hogy Székesfehérvár Önkormányzata is részsegítséget fog nyújtani azoknak, akik tűzifával fűtenek. A támogatás részleteit hamarosan nyilvánosságra hozzák.

A kormány eszement rendelkezése ellen péntekre több tízezres tüntetést hirdettek meg:

fecsego.eu/ellenszél

Leave a Reply 59 megnézve, 2 alkalommal mai nap |