< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: Alattomossága teszi elképesztően fertőzővé a koronavírus legújabb alváltozatát – Ez az öt tünet viszont árulkodó

| Mobile | RSS

Alattomossága teszi elképesztően fertőzővé a koronavírus legújabb alváltozatát – Ez az öt tünet viszont árulkodó

Alattomossága teszi elképesztően fertőzővé a koronavírus legújabb alváltozatát - Ez az öt tünet viszont árulkodó

Portfolio2022. augusztus 10. 16:45

Az omikron BA.5 alvariánsa rendkívül gyorsan terjed, amelyben az is szerepet játszhat, hogy jobban ki tudja kerülni a Covid-vakcinák által kifejtett immunreakciót, valamint a fertőzötteknek sokszor fogalmuk sincs arról, hogy elkapták a koronavírus legújabb alváltozatát, mivel az más betegségekkel könnyen összetéveszthető tüneteket vált ki – fejtette ki véleményét Allison Arwady, a Chicagói Közegészségügyi Hivatal megbízottja az nbcchicago.com beszámolója szerint.

Chicago vezető orvosa szerint az azonosítást az is nehezíti, hogy sok esetben még azok sem gyanakszanak koronavírus-fertőzésre, akik konkrét tüneteket produkálnak, ugyanis azok könnyen összetéveszthetők más betegségek tüneteivel.

AZ OMIKRON BA.5 ALVARIÁNSÁNAK A LEGGYAKORIBB TÜNETEI KÖZÉ TARTOZIK AZ ORRFOLYÁS, A TOROKFÁJÁS, A TARTÓS KÖHÖGÉS, A FEJFÁJÁS ÉS A FÁRADTSÁG.

A megfigyelések szerint az omikron BA.5 alvariánsa hajlamos arra, hogy az orrjáratokban maradjon, ahelyett, hogy a tüdőbe jutna. Ez pedig egyes orvosi vélemények szerint végül azt eredményezheti, hogy a jövőben az orrba juttatható vakcinák irányába tolódik el a védekezés.

A CDC becslései szerint jelenleg az új esetek több mint 80 százalékát az omikron alvariánsa okozza, a megfigyelések szerint ez a koronavírus-változat jobban ki tudja kerülni a Covid-vakcinák által kiváltott immunitást.

A kezdeti kutatások szerint bizonyos mutációk az omikron BA.5 alvariánsát alkalmasabbá tették arra, hogy kikerülje a fertőzésből, oltásokból és emlékeztető oltásokból szerzett immunitást. A beszámolóban ugyanakkor kiemelik, hogy a védőoltások még mindig magas védelmet nyújtanak a súlyos lefolyású megbetegedés, a kórházi kezelés és a halálozás ellen a BA.5 alvariáns esetében is.KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK2022. 08. 10.

Koronavírus Magyarországon: megérkeztek az új heti adatok

Címlapkép forrása: Getty Images

fecsego.eu/portfolio

Leave a Reply 88 megnézve, 1 alkalommal mai nap |