< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: Megjöttek az első műholdképek a felrobbant orosz repülőtérről – Nagyon durva veszteségek látszanak rajta

| Mobile | RSS

Megjöttek az első műholdképek a felrobbant orosz repülőtérről – Nagyon durva veszteségek látszanak rajta

Megjöttek az első műholdképek a felrobbant orosz repülőtérről – Nagyon durva veszteségek látszanak rajta

Portfolio2022. augusztus 10. 21:32

Megérkeztek az első műholdfelvételek arról a krími katonai repülőtérről, melyen több nagy robbanás is történt a tegnapi nap. Nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz igaz az orosz közlés, mely szerint „egy repülőgép sem sérült meg.”

Tegnap ismeretlen okból robbanások történtek az oroszok által ellenőrzött Szaki légibázison, a Krím nyugati részén. Legfrissebb ukrán hírek szerint különleges erőkkel szabotázst hajtottak végre, de az oroszok kitartanak a baleset elmélete mellett.KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK2022. 08. 10.

Állítólag ukrán elitkommandósok hajtották végre a támadást, amelytől fél Oroszország szája tátva maradt

Korábban az orosz védelmi minisztérium azt közölte, hogy egy repülőgép sem sérült meg a robbanások következtében, miközben Kijev azt közölte, hogy 9 repülőgép semmisült meg.KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK2022. 08. 10.

Közölte Ukrajna, hány repülőgép semmisült meg a felrobbant orosz bázison

Nagyon úgy néz ki, hogy az első műholdfelvételek, melyek a támadás után készültek, Kijevnek adnak igazat, sőt, úgy tűnik, hogy még a 9-es becslésnél is magasabb a valós veszteségszám. Alsó hangon is 10-12 repülőgép roncsai láthatók a légibázis területén. A Ukraine Weapons Tracker szerint legalább 5 darab Szu-30SzM és 6 darab Szu-24M/MR roncsa látható a képen.

A címlapkép illusztráció. Forrás: Getty Images

fecsego.eu/portfolio

Leave a Reply 75 megnézve, 1 alkalommal mai nap |