< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Az Európai Unió birósága, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Nav, Szegedi Törvényszék, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: Szomorú látvány az űrből Magyarország: ekkora a különbség tavalyhoz képest1901 óta nem volt olyan száraz időszak Magyarországon, mint az elmúlt két hónapban.

| Mobile | RSS

Szomorú látvány az űrből Magyarország: ekkora a különbség tavalyhoz képest1901 óta nem volt olyan száraz időszak Magyarországon, mint az elmúlt két hónapban.

GettyImages-1360380156

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság közlése szerint 1901 óta nem volt olyan száraz időszak Magyarországon, mint az elmúlt két hónapban. Az átlagos csapadékmennyiség közel fele hiányzik az idén.

A kevés csapadéknak köszönhetően szinte már mindennaposak a kiszáradó tavakról, földeken elpusztuló haszonnövényekről és vízkorlátozásokról szóló hírek. Az Időkép Facebook-oldala által közzétett kép tanúsága szerint pedig a probléma már olyan súlyos, hogy szó szerint az űrből is látszik.  

 Az űrből is látszik az aszály

Az Időkép két Magyarországot ábrázoló műholdképet osztott meg tegnapi bejegyzésében. Az egyik ezen a héten készült, a másik pedig egy évvel ezelőtt.

A különbség sajnos magáért beszél, az ország az elmúlt egy évben szinte teljesen bebarnult, csak néhány zöld terület maradt. 

Csökken a vízkészlet: nem múlik az aszály Magyarországon, képeken a lesújtó helyzet

Tovább folytatódik az aszály, a legfontosabb az ivóvíz biztosítása, de sorra készülnek el az ütemezett öntözési menetrendek is a mezőgazdasági felhasználók bevonásával.Csökken a vízkészlet: nem múlik az aszály Magyarországon, képeken a lesújtó helyzet

Borítókép: Getty Images Hungary

fecsego.eu/femina

Leave a Reply 53 megnézve, 2 alkalommal mai nap |