< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, White House / Blog article: Dög meleg lesz a jövő héten is, de már látszik egy hidegfront – mutatjuk az előrejelzést

| Mobile | RSS

Dög meleg lesz a jövő héten is, de már látszik egy hidegfront – mutatjuk az előrejelzést

Záporral, zivatarral érkező hidegfront vet véget a forróságnak pénteken.

Vihar Budapesten.
Vihar Budapesten.Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

RÖVIDENTEGNAP, 17:16

Folytatódik jövő héten a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő, de pénteken lesz némi esély záporra, zivatarra is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn sok lesz a napsütés, főleg az ország északkeleti, keleti harmadán, illetve a nyugati megyékben lehet helyenként zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 14 és 20 fok között várható, de a hidegre érzékeny vidékeken ennél hűvösebb lehet. A legmagasabb hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű.

Kedden is sok napsütés várható, csak helyenként lehet zápor, zivatar. A minimumok 12 és 20, a maximumok 29 és 35 fok között alakulnak.

Szerdán és csütörtökön napos, csapadékmentes idő várható. Szerdán a hajnali 13-21 fokról 31-36 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön a minimumok 15 és 22, a maximumok 33 és 38 fok között alakulnak.

PÉNTEKEN HIDEGFRONT ÉRKEZHET, EMIATT FELHŐS IDŐ VALÓSZÍNŰ HOSSZABB-RÖVIDEBB NAPOS IDŐSZAKOKKAL.

Több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A szél nagy területen megerősödik, helyenként – nem csak zivatar környezetében – viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 16 és 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 29 és 35 fok között valószínű, de a Nyugat-Dunántúlon ennél több fokkal hűvösebb, míg a Tiszántúl egyes részein több fokkal melegebb is lehet.

Szombaton és vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett helyenként zápor, zivatar is előfordulhat. A szél többfelé erős, akár viharos lehet. Szombaton a minimumok 15 és 22, a maximumok 24 és 30 fok között várhatók. Vasárnap a hajnali 14-20 fokról 25-30 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

fecsego.eu//

Leave a Reply 45 megnézve, 1 alkalommal mai nap |