| Mobile | RSS

Vészesen fogy az idő: 6 napja maradt Orbánnak, hogy helyrehozza amit elcseszett

Írta Takezo -2022-08-16    

Az ma már egyértelműen látható, hogy Orbánéknak egy röpke év alatt sikerült a csőd szélére sodorniuk az országot az unortodox gazdaságpolitikájukkal, a felelőtlen osztogatásukkal és azzal, hogy elvágták magukat az uniós pénzek lehívásának lehetőségétől.

Augusztus 22-éig adott határidőt a magyar kormánynak az Európai Bizottság arra, hogy válaszoljon a bizottságnak arra a levelére, amelyben a jogállami mechanizmussal kapcsolatos korábbi kritikákra adott magyar válaszra reagáltak. Ha Orbánék hajlandóak elküldeni az álláspontjukat, akkor egy hónapon belül kell elbírálnia azt a bizottságnak. Három komoly ügy van az asztalon, melyektől függ, hogy kap-e Magyarország támogatást az uniótól, és a három ügyből

CSAK EGYBEN LÁTSZIK A MEGÁLLAPODÁS REMÉNYE,

ráadásul pont abban, ami nem fog azonnali pénesőt okozni az országnak. Navracsics Tibor tárgyalásai a hétéves költségvetés ügyében akár az év végére révbe is érhetnek. Ennél nehezebb kérdés a a helyreállítási alapnak a pénzei, ami szoros összefüggésben van a jogállamisági mechanizmussal, aminek nagyon nem tett jót Kúria elnökének, Varga Zs. András feleségének kinevezése  a Fővárosi Ítélőtábla Polgári Kollégiumának élére.

Pedig, a helyreállítási alap pénzei érkezhetnének azonnal, ami a szakértők szerint az euró árfolyamának is igen jót tenne. A következő napok kérdése, hogy a bizottság kritika nélkül elfogadja-e a kormány válaszát,  vagy az Európai Tanács elé terjeszti, hogy

A JOGÁLLAMI MECHANIZMUS KERETÉBEN MENNYI UNIÓS FORRÁST TARTSANAK VISSZA MAGYARORSZÁGTÓL.

Itt viszont már nincs vétójoga Orbánnak, minősített többséggel fognak dönteni: az EU lakosságának 65 százalékát képviselő legalább 15 tagországnak kell egybehangzóan szavaznia.

Leave a Reply 86 megnézve, 1 alkalommal mai nap |