| Mobile | RSS

“Szégyen és gyomorforgató” – Orbánék hagyják, hogy Mészáros a szegényeken nyerészkedjen!


Írta G. Kovács Károly -2022-08-17   

Fotó: Népszava

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke szerette volna megtudni a Kormánytól, hogy miért nagyobb a földgáz számla, ha Mészáros Lőrinc érdekeltségén keresztül kapják a földgázt az emberek.

Az ellenzéki politikus a kérdésére érdemi válaszokat nem kapott; Orbánék mélyen hallgatnak arról, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó OPUS TIGÁZ Zrt. földgázelosztási területén élő lakossági földgázfelhasználók az 1729 m3-es éves átlagos földgázfogyasztásuk után akár nyolcezer forinttal is többet fizetnek a földgázért, mint az ország más területein élő, lakossági földgázfogyasztók.

Tóth bejegyzésében kiemeli, hogy egy budapesti átlagos földgázfogyasztó – ahol az állami MVM FŐGÁZ Kft. a földgázelosztó – éves földgáz számlája mindössze 205.899 forint,

EZZEL SZEMBEN AHOL A MÉSZÁROS ÉRDEKELTSÉGŰ OPUS TIGÁZ ZRT. A FÖLDGÁZELOSZTÓ, AZ ÉVES FÖLDGÁZ SZÁMLA 214.009 FT.

(2010-ig országosan egységes volt az egyes elosztási területek tarifája, azonban az Orbán-kormán engedélyezte a különbségtételt.)

A Mészáros-érdekeltségű cég drágább szolgáltatása különösen fájó, ha figyelembe vesszük, hogy jellemzően az ország legszegényebb, leghátrányosabb területein biztosítja a földgázellátást, így a miniszterelnök barátja ezeken a családokon húz hasznot. Az MSZP társelnöke éppen ezért tette fel a kérdést: Miért engedi a Kormány Mészáros cégének a nyerészkedését a lakossági földgázfogyasztókon?

Az ellenzéki politikusnak végül Koncz Zsófia államtitkár asszony adott semmitmondó választ, akinek a borsodi választókerülete egyébként éppen érintett. Tóth az üggyel kapcsolatban bejegyzésében kiemelte:

“SZÉGYEN ÉS GYOMORFORGATÓ! MINDENT ELÁRUL EGY KORMÁNYRÓL, HOGY HAGYJA, HOGY AZ ORSZÁG LEGGAZDAGABB EMBERE A LEGSZEGÉNYEBBEKEN NYERÉSZKEDJEN!”

fecsego.eu/Pesti Bulvár

Leave a Reply 117 megnézve, 1 alkalommal mai nap |