< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, White House / Blog article: Gazdaság-közlekedés Vitézy: már szombattól elfogadják a szeptemberi helyközi bérleteket

| Mobile | RSS

Gazdaság-közlekedés Vitézy: már szombattól elfogadják a szeptemberi helyközi bérleteket

Kapcsolódó hírekÖsszefűzés nélkülJavítás nélkülNyomtatóbarát változat

    Budapest, 2022. augusztus 21., vasárnap (MTI) – Augusztus 27-től a MÁV és a GYSEV, a Volánbusz és más helyközi buszos szolgáltatók mindegyik járatukon elfogadják a szeptemberi dolgozói és tanulóbérleteket – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára vasárnap.
    Vitézy Dávid közösségi oldalán azt írta: “a zavartalan tanévkezdet érdekében arra kértem a vasúti és közúti közlekedési szolgáltatókat, hogy augusztus 27-étől fogadják el a szeptemberre érvényes havi és első félhavi bérleteket”, így a tíz éve változatlan árú bérletek érvényességi időtartama öt nappal meghosszabbodik ebben a hónapban.
    A vakáció végével rengeteg diák ül vissza az iskolapadba, közülük sokan ingáznak otthonuk és oktatási intézményük között. A szünidőből visszatérő fiatalok a tanévnyitó vagy a kollégiumi szoba elfoglalása miatt akár már augusztus utolsó napjaiban buszra, vonatra szállhatnak.
    “Mindenkit szeretnénk megkímélni a megspórolható időveszteségektől és felesleges költségektől” – írta az ITM államtitkára.MTI/fecsego.eu
Leave a Reply 94 megnézve, 1 alkalommal mai nap |