| Mobile | RSS

A nők bugyijában kotorásznak

KÖZÉLETKözzétéve 2022 aug 27.

Ők sem azzal foglalkoznak amivel kellene hanem a nők bugyijában kotorásznak, pedig lenne hol kotorászni az állami pénzek elköltése és az állam működésével kapcsolatban rendesen!!

A kormánytagok tagok meg kormányozzanak. Ne ők mondjak meg mikor szüljenek a nők.

Júliusban publikálták azt a még tavasszal készített felmérést, amelynek eredményeként az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapította, hogy a felsőoktatásban túlságosan sok a nő, ami megnehezíti a párválasztást, a családalapítást, vagyis, demográfiai vonzata is van annak, ha túlságosan sok a tanult nő.

Ugyanarról az Állami Számvevőszékről van szó, amely épp a tanárok márciusi sztrájkja idején tette közzé a pedagógusok anyagi helyzetéről szóló, meglepő eredményekkel zárult felmérésének eredményét. Eszerint a tanárok 86 százaléka rendelkezik megtakarítással, a megtakarítók mintegy háromnegyede pedig nemcsak esetenként, de rendszeresen is képes félretenni pénzt. (Akkor még nem ismertük Parragh László azóta sokat idézett meglátását, miszerint a tanárok délután négy órakor már hazamehetnek a munkából, és ott van nekik a hosszú nyári szünet is.)

Munkaköri leírása szerint az Állami Számvevőszék

„az országgyűlés legfőbb pénzügyi és gazdasági szerve, amely az országgyűlésnek alárendelve látja el feladatát és amely általános hatáskörrel végzi a közpénzekkel, illetve az állami és önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás ellenőrzését.” A szervezet azonban nem éri be ennyivel, eredeti hatáskörén némiképp túlterjeszkedve, nemcsak a pedagógusok megtakarításaival foglalkozik, hanem életvezetési tanácsokat is nyújt a lakosságnak. Az akkor még Domokos László által irányított testület honlapján ugyanis két évvel ezelőtt azt tanácsolták az anyagilag nehéz helyzetbe került családoknak, hogy költsenek kevesebbet, mint amennyi a jövedelmük, a különbözetet pedig tegyék félre. Ugyanakkor azt is ajánlották, hogy minden családban legyen egy „pénzügyminiszter”, aki ügyel arra, hogy a bevételek és a kiadások egyensúlyban maradjanak.

Jó tudni, hogy az ÁSZ nem éri be a közpénzekkel és az állami vagyonnal történő gazdálkodás ellenőrzésével, hanem az élet számos más területén is figyelemmel kíséri az ott zajló folyamatokat. Ennek szellemében születhetett az említett, tavasszal elvégzett, és az idén júliusban publikált felmérés, amelynek végső konklúziója, hogy a nők jelentős felsőoktatási túlreprezentáltsága demográfiai gondokhoz vezethet. Elsősorban azért, mert megnehezíti a nőknek, hogy párt találjanak, ami a termékenység csökkenését eredményezheti, ez pedig végső soron csökkenti a gyerekvállalás esélyeit. A mintegy 700 pedagógus és szülő részvételével végzett felmérés szerint 2010-2021 között minden évben több nő nyert felvételt a felsőoktatásba, mint férfi, a 2022-es tanév őszi félévében már 54,5 százalék lesz a nők aránya, ráadásul a férfi hallgatók sokkal nagyobb arányban morzsolódnak le, mint a nők. A problémákat tetézi, hogy gimnáziumokba is több lány jár (55,4 százalék), a nappali tagozatra felvettek 70 százaléka pedig gimnáziumokból érkezik.

Egyes, a valamikori Közgázra járó hallgatók emlékezete szerint a hetvenes években már volt olyan megkülönböztetés, amelyre most az ÁSZ felméréséből levont következtetések utalhatnak. E visszaemlékezések szerint a múlt század hetvenes éveinek második felében az akkori politikai vezetés is az elnőiesedéstől féltette a közgazdász szakmát, ezért a fiúkat már 16 ponttal is felvették az egyetemre, míg a lányoknak 17 és fél pontot kellett teljesíteniük.

Most ilyenről nincs szó, az viszont érthető, hogy az ÁSZ-ból az aggodalom szól. Fogy a magyar, miközben Novák Katalin államfő épp csütörtökön dicsekedett el Ferenc pápának azzal, hogy Magyarországon kétszeresére nőtt a házasságkötések száma, az abortuszoké pedig a felére csökkent.

Az ÁSZ elemzői nem kívántak mélyebb következtetéseket levonni a felmérés adataiból, csupán megállapították, hogy indokolt volna a jelenség következményeinek mélyebb kutatása és az eredmények függvényében, intézkedések meghatározása.

Jelenleg tehát itt tartunk. „Lánynak szülni dicsőség, asszonynak szülni kötelesség!” – így szólt az ötvenes években a párt utasítása. Igaz, akkor még nem volt Állami Számvevőszék, az akkori államelnök nem járt magánkihallgatáson a pápánál, és a kormányban – Ratkó Anna személyében –, volt egészségügyi miniszter.

https://hirklikk.hu/velemeny/az-allami-szamvevoszek-szerint-a-nok-tanulas-helyett-inkabb-szuljenek/403036?fbclid=IwAR1K6iHNoScMqy

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 89 megnézve, 1 alkalommal mai nap |