| Mobile | RSS

Luxushelikopterező honvédelmi miniszter: fel kell gyorsítani a haderőfejlesztést

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a tatai Klapka György laktanyában tartott harckocsizó fegyvernemi napon 2022. július 25-én.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a tatai Klapka György laktanyában tartott harckocsizó fegyvernemi napon 2022. július 25-én.Fotó: MTI/Krizsán Csaba

RÖVIDEN2022. 07. 25., 13:45

A haderőfejlesztés felgyorsításáról magyarázott hétfőn Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában a honvédelmi miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a miniszteri zászlószalag-adományozással egybekötött harckocsizó fegyvernemi napon kiemelte, hogy a kormány haderőfejlesztési programjának köszönhetően több helyszínen nagyszabású épületfelújítási és más infrastrukturális fejlesztések folynak, így a tatai laktanyában is!

A jelenlegi helyzetre tekintettel Magyarországnak fel kell gyorsítania a haderőfejlesztést. A kormány által létrehozott honvédelmi alap lehetővé teszi, hogy a „háborús infláció” és a globális gazdasági nehézségek ellenére az eddiginél erőteljesebben folytatódjon az erre vonatkozó program – hangoztatta a politikus, aki máskor ötmilliárdos helikopterrel jár lovakat simogatni.

A technikai fejlesztések mellett a miniszter kitért arra is, hogy a kormány a katonák kimagasló arányú illetményemeléséről határozott a közelmúltban.

fecsego.eu//

Leave a Reply 179 megnézve, 1 alkalommal mai nap |