| Mobile | RSS

Orbánék már szétosztották az el nem kapott EU-s pénzeket is. Nyugi! Neked nem jut!

KÖZÉLETFrissítve: 2022 aug 31.

Megosztás

Csaknem negyedét elköltötte az Orbán-kormány a helyreállítási alap pénzének. Ez nem is lenne akkora gond, ha bármilyen összeg megérkezett volna. Egyelőre viszont továbbra is csak az alkudozás folyik Brüsszelel, pénz nincs, Orbánék pedig nem létező vagyont osztanak szét-írja a 24.hu

6000 milliárd forint  járna Magyarországnak az EU által létrehozott Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz elnevezésű alapból, ha Orbánék bebizonyítanák, hogy Magyarország mégsem korrupt állam, és idehaza mégis a jog áll mindenek felett. Mivel a bizonyítás igen nehézkesen megy, ezért a pénz sem érkezik. Ez viszont nem zavarja az Orbán-kormányt, hogy szétosztja azokat a pénzeket, amiket lehet meg sem kap Magyarország.

A kormányzati portál adatai szerint 192 pályázat nyert vissza nem térítendő támogatást a helyreállítási alap pénzéből és 68 esetben ki is utalták a támogatásokat. Ezeket az összegeket egyelőre magyar költségvetésből pénzelik.

A nyertesek között ott van a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Alapítvány, a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet, a Klebelsberg Központ.

Ez utóbbi segédeszközöket kapott a digitális oktatáshoz való felzárkóztatására. Az eszközöket  nem mellékesen a Fidesz képviselő-jelöltjei osztották szét az iskolákban, közvetlenül a választások előtt.

Természetesen a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Titász Áramhálózati Zrt. sem maradt pénz nélkül, akik 13 millió forintot nyertek a pályázat során.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 72 megnézve, 1 alkalommal mai nap |