< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Sport, White House / Blog article: Márki-Zay szerint Németh Balázs kinevezése bicskanyitogató, de Kálmán Olga szaktudásában sosem kételkedett

| Mobile | RSS

Márki-Zay szerint Németh Balázs kinevezése bicskanyitogató, de Kálmán Olga szaktudásában sosem kételkedett

Forrás: Pesti Srácok19 órája12 órája

Márki-Zay szerint Németh Balázs kinevezése bicskanyitogató, de Kálmán Olga szaktudásában sosem kételkedett

Felhördültek a baloldaliak azon, hogy a közismert híradóst, a magyar köztelevízió ikonikus alakját, Németh Balázst érte az a megtiszteltetés, hogy vezérigazgatóként irányíthatja a 2023-as atlétikai világbajnokság szervező csapatát. Azért eshetett rá a választás, mert ő maga is hosszú éveken keresztül atletizált, a Testnevelési Egyetemen szerzett diplomát, az 1998-as budapesti atlétikai Európa-bajnokságon önkéntesként dolgozott, 2011-ben részt vett a szegedi kajak-kenu vb, 2013-ban pedig a budapesti vívó-világbajnokság szervezésében, valamint tévés riporterként bejárta a világ nagy sporteseményeit. Ezzel persze mit sem törődik például Márki-Zay Péter, aki szerint Németh mi másért kaphatta volna ezt a posztot, mint azért, mert lojális a rendszerhez – fűzte hozzá a PestiSrácok.hu. A baloldal volt miniszterelnök-jelöltje szerint azzal, hogy őt nevezték ki szaktudás nélkül, a Fidesz szakmákat aláz meg. Márki-Zay sajnos akkor nem volt ilyen kritikus, amikor Kálmán Olga váltotta a tévét politikára – Pikó Andrással együtt –, vagy akkor, amikor Péterfi Judit és Simon András érezte úgy, hogy jók lehetnek abban, amit eddig csak kívülről figyeltek.

Pár napja Németh Balázs, az MTVA jól ismert híradósa bejelentette, hogy hosszú évek után búcsúzik a köztévétől és valami mást fog csinálni. sokan voltak kíváncsiak arra, hogy mi lesz az a másvalami, és talán nem is kapott volna akkora reflektorfényt az ezt követő bejelentés, ha Németh nem adott volna hangot korábban annak, hogy nem ért egyet a baloldal politikájával. Ám mivel kritikával illette őket és a kormánypártok politikájával tudott azonosulni, a baloldaliak szemében nyilván azért kapott zsíros állást, mert lojális, nem pedig azért, mert ért hozzá – fejtette ki a PestiSrácok.hu.

AJÁNLÓ

Távozik a közmédiától Németh Balázs

A bulvármédia állításaival szemben közös megegyezéssel távozik a közmédiától az M1 műsorvezetője.

Németh Balázs ugyanis a 2023-as atlétikai világbajnokságot igazgató cég vezérigazgatója lett.

Mivel egy ilyen esemény jelentősen javíthat vagy ronthat egy ország imázsán, fontos, miként kommunikálunk erről, mit mutatunk, milyen programokat kínálunk. Ezért nem meglepő, hogy egy olyan embert választanak, aki jártas a kommunikáció világában. Németh Balázs viszont nemcsak a tévézésben profi, hiszen a közösségi oldalán beszámolt sportmúltjáról is:Versenyszerűen atletizáltam tíz éven át, a mai napig futok, a maratont is teljesítettem kétszer. Diplomát a Testnevelési Egyetemen szereztem. Életem egyik meghatározó élménye volt az 1998-as budapesti atlétikai Európa-bajnokság, ahol önkéntesként dolgoztam. 2011-ben részt vettem a szegedi kajak-kenu vb, 2013-ban pedig a budapesti vívó-világbajnokság szervezésében. Segítettem a Nemzeti Sportközpontok munkáját, tévés riporterként bejártam a világ nagy sporteseményeit: olimpiákat, BL-döntőket, világbajnokságokat. Láttam, milyennek kell lennie egy tökéletes világversenynek.

Kiemeli továbbá azt is:Több mint kétszáz országból érkeznek versenyzők és vendégek, sok száz millióan nézik majd a közvetítéseket. Nekik kell megmutatnunk, hogy Budapest a világ legjobb városa, a miénk a világ legjobb országa! Legalább ennyire fontos, hogy a következő egy évben még több gyerek kezdjen sportolni, és a világbajnokság segítségével tovább növeljük a hobbifutók már most is félmilliós táborát.

Márki-Zay szerint Németh kinevezése bicskanyitogató

Nem kellett azonban sokáig várni, hogy a baloldal felhördüljön. A sort a mindenhez értő Márki-Zay Péter kezdte:Egy olyan ország sosem lesz sikeres, ahol nem az elvégzett munka, a szaktudás és teljesítmény a mérvadó, hanem a hatalomhoz való lojalitás. Elképesztő, már-már bicskanyitogató az, ahogy a Fidesz embereket és szakmákat aláz meg azzal, hogy politikai kötődés alapján ültet embereket egy-egy jól fizető székbe. Mivel érdemelte ki Németh Balázs az atlétikai vb-t szervező cég igazgatói pozícióját? Hát biztosan nem a kiváló szervezőkészségével vagy a nagy múltra visszatekintő sportteljesítményével, és egész biztosan nem a kiemelkedő pénzügyi és vállalkozási ismereteivel.

AJÁNLÓ

Új vezérigazgatót választottak a budapesti atlétikai vb szervezőbizottságának élére

A szervezőbizottság élére Németh Balázst nevezték ki.

Márki-Zay Péter ezek szerint nem látogatott el Németh Balázs oldalára, hiszen ha ezt megtette volna, tudná, hogy nem idegen a híradós számára a sport, a szervezés, és mint tudjuk, a kommunikáció sem. Abban viszont nem kételkedett Márki-Zay, hogy a politikusokat éveken át faggató Kálmán Olga jó lesz-e főpolgármesteri tanácsadónak vagy országgyűlési képviselőnek, illetve Pikó András volt rádiós polgármesternek. 

Ahogyan abban sem kételkedett, hogy egy ATV-s műsorvezető, nevezetesen Péterfi Judit, aki korábban igen sokat foglalkozott bűnügyi és életmódtémákkal, beválik-e sajtófőnöknek – majd saját bőrén tapasztalta.

Ahogyan Simon András is megbukott mint kommunikációs kampányfőnök.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Márki-Zay Péter utcafóruma a Széll Kálmán téren 2022. március 29-én  (Fotó: Bánkúti Sándor)

fecsego.eu/Magyar nemzet

Leave a Reply 427 megnézve, 1 alkalommal mai nap |