| Mobile | RSS

Görögországban fogak el egy hírhedt magyar bűnözőt, többek közt a nigériai csalásokban is részt vehetett


A magyar Készenléti Rendőrség fejvadászainak információi alapján Görögországban, Thessalonikiben fogták el O. Fruzsinát. A fiatal magyar nő hazai, európai és nemzetközi elfogatóparancs is. Kereste őt a Debreceni Járásbíróság, a Debreceni Törvényszék, illetve körözést adott ki ellene a Felső-Ausztriai Tartományi Rendőr Igazgatóság is.  Bűnlajstroma hosszú, szerepel benne emberkereskedelem, pénzmosás, jelentős értékre elkövetett csalás, betöréses lopás, de még közokirat-hamisítás is. Többek között a hírhedt nigériai csalások egyik elkövetője is ő lehetett.

A police.hu közleménye szerint több külföldi cég hivatalos levelezéséhez jutottak hozzáa bűnözők, feltehetően egy víruson keresztül. Majd az eredeti céghez hasonló mailcímről az üzleti partnereknek olyan leveleket küldtek, melyekre kifizetési számlaként már a sajátjukat adták meg. Ezzel a módszerrel esetenként 500 eurótól egészen 40 ezer euróig, különböző összegekhez jutottak hozzá.  

A körözött fiatal több hamis identitás mögé rejtőzve tűnt el a hatóságok látóköréből, és majdnem egy évig sikerült bujkálnia. Felkutatását az osztrák célkörözési társszerv jelzése alapján kezdte meg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya. Ennek során sikerült kideríteni, hogy a nő huzamosabb ideje már biztosan nem tartózkodik Magyarországon, hanem külföldre szökött.

A beszerzett információk alapján célországként Görögország realizálódott. Ezért a magyar fejvadászok kapcsolatba léptek az ENFAST hálózaton keresztül a görög társszervvel, majd az osztrák-magyar-görög együttműködésből fakadó folyamatos adategyeztetésnek és kommunikációnak m

fecsego.eu/PestiSrácok

Leave a Reply 67 megnézve, 1 alkalommal mai nap |