| Mobile | RSS

Az új brit uralkodó, Károly ma este először adott ki közleményt királyként.

karoly-herceg-cover

Miután a Buckingham-palota kora este közleményben tudatta, hogy Erzsébet királynő békésen jobblétre szenderült ma délután Balmoralban, a trónörökös, Károly immár királyként pár perccel ezelőtt közleményt adott ki.

A kora esti posztban azt is írták, hogy a király és hitvese, a királyné ma este Balmoralban marad, holnap tér vissza Londonba.

Károly király közleménye

Ezek alapján a 73 éves trónörökös, Károly walesi herceg az új uralkodó, aki várhatóan III. Károly néven lesz a brit király. Ma este, nem sokkal ezelőtt ebben a pozíciójában először adott ki közleményt.

„Őfelsége, a király közleménye:

Szeretett édesanyám, Őfelsége, a királynő halála a legnagyobb szomorúság pillanata számomra és családom minden tagja számára.

Mélységesen gyászoljuk a szeretett Uralkodót és Édesanyát, akinek halála szerte az országban, a birodalomban és a Nemzetközösségben, valamint az egész világon számtalan embert megérint. 

A gyász és a változás ezen időszakában a családomat és engem az a tudat vigasztal, mennyire sokan tisztelték és szerették a királynőt.”

Elhunyt II. Erzsébet királynő

Elizabeth Alexandra Mary Windsor örökre beírta nevét az emberiség történelmébe. 1952. február 6-án került sor a megkoronázására. Még ugyanebben az évben elmondta első karácsonyi beszédét a rádióban. 

Cover-fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

fecsego.eu/femini


Leave a Reply 61 megnézve, 1 alkalommal mai nap |