| Mobile | RSS

Fidesz: hatósági áras lesz a tűzifa, 18 fok lesz a közintézményekben

OLKT.net

BELPOLITIKAKÖZÉLETFrissítve: 2022 szept 9.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter.

Megosztás

25%-os fogyasztáscsökkentést ír elő a kormány az állami intézményeknek, 18 fok lehet a közintézményekben, tűzifa és barnaszén-programot hirdet a kormány – a Kormányinfó legfontosabb bejelentései.

Hatósági áras lesz a tűzifa- jelentette be csütörtökön a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Jövő héten csütörtöktől nem csak a tüzépeknél, hanem közvetlenül az erdőgazdaságoknál is lehet vásárolni, amelyek mindenkinek tudnak tíz köbmétert fát biztosítani.

A kórházak és a bentlakásos szociális intézmények kivételével huszonöt százalékos fogyasztáscsökkentést írnak elő az állami intézményekben a gázfogyasztás csökkentése érdekében, ami általában 18 fokos hőmérsékletet jelent majd ezekben az épületekben.

Gulyás  azt mondta, hogy nem ígéri meg, hogy mindenütt 18 fok lesz, de minden állami intézményben hidegebb lesz.

Ez mindösszesen 200 millió köbméter gáz megspórolását jelenti. Gulyás arról is beszélt hogy jelenleg 81 téli napra elegendő gáz van a magyar tárolókban, és ebben az ipar fogyasztása is benne van, ha csak a lakossági gázfelhasználással számolunk, akkor ez a mennyiség sokkal tovább kitart.

A távhőárak Gulyás szerint nem emelkednek, ugyanakkor a kormány programot indít arra, hogy minden távhős lakást mérőórával szereljenek fel, ennek lesz egy költsége, amit Gulyás szerint a nagyipari fogyasztók fognak megfizetni.

Az október elsejével lejáró árstopokról – amelyekről Nagy Márton gazdasági miniszter korábban azt mondta, hogy már ellátták a feladatukat – heteken belül dönt a kormány.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 69 megnézve, 1 alkalommal mai nap |