| Mobile | RSS

Navracsics a klímasemlegességről egyeztetett Budapest, Miskolc és Pécs polgármesterével

A miniszter a városvezetőkkel a klímasemlegesség célkitűzése terén összedolgozandó programokról tárgyalt.

Szerző
P. L.

Publikálva:2022.09.08. 16:11

Megosztás
Navracsics a klímasemlegességről egyeztetett Budapest, Miskolc és Pécs polgármesterével
Fotó:Balogh Zoltán| Forrás:MTI/MTVA

Közös megbeszélést, majd közös sajtótájékoztatót tartottunk közös ügyeinkről Karácsony Gergellyel, Budapest főpolgármesterével, valamint Veres Pállal, Miskolc, illetve Péterffy Attilával, Pécs polgármesterével, a Klímabarát Települések Szövetségének tagjaival – számolt be Navracsics Tibor a Facebookon.

A területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter videóbejegyzésében elmondta, abban bíznak, hogy ez egy olyan közös munka kezdetét jelentheti, amelynek a végén mindannyian jól járunk. Kifejtette, Budapestet, Miskolcot és Pécset ez közelebb viheti a klímasemlegességhez, ebből pedig hosszútávon az egész ország profitálhat, hiszen olyan tapasztalatokra tehetnek szert, amelyeket később más városoknak is kiajánlhatnak, s az egész ország is közelebb kerülhet vele a klímasemlegességhez.

A miniszter elmondása szerint létrehoznak egy szakértői csoportot, ebben a három város szakértői és a kormány szakértői vesznek részt. A tervek szerint összedolgozzák a programokat és a finanszírozási lehetőségeket. Navracsics Tibor szerint a kormány elkötelezett abban, hogy Budapest, Miskolc és Pécs a lehetőségekhez képest sikeresen tudják előkészíteni a klímasemlegesség terén tett vállalásaikat. Az újjáépítési alapnál az összegeknek több mint felét a digitális átállásra és a zöld átállásra kell költeni – hangsúlyozta a miniszter.

fecsego.eu/Népszava.hu

Leave a Reply 74 megnézve, 1 alkalommal mai nap |