| Mobile | RSS

Így látják Orbán Viktort a külföldi fiatalok

KRCSMRS2022.09.10. 17:38

A Fókuszcsoport YouTube-csatorna idén is kilátogatott több fesztiválra, köztük a Szigetre, ahol körbekérdezték a külföldieket, hogy mit hallottak a magyar miniszterelnökről.

Mi a külföldiek véleménye Magyarországról? Egy mennyország, ahol Orbán Viktor megvédi az igaz kereszténységet, vagy egy lemaradó balkáni ország?

Erre a kérdésre kereste a választ a Fókuszcsoport YouTube-csatorna, amelynek megalapítója, Nagy Ádám youtuber évek óta előszeretettel jár ki a nagyobb hazai fesztiválokra forgatni. Korábban mindezt a 6lépés nevű formációval tette, most a csatorna változott, a platform ugyanaz maradt, ahogy a koncepció is. Ugyanis amellett, hogy olyan riportot készítenek, ami valóban visszaadja a fesztiválszezon hangulatát, mindig különböző kérdésekre keresik a választ a bulizó tömegben.

Videóik izgalmát legtöbb esetben az adja, hogy kérdéseik leginkább olyan témákat boncolgatnak, amik inkább passzolnak egy mély, filozofikus, reggelig tartó beszélgetéshez, mint egy pár perces interjúhoz egy idegen, sok esetben illuminált állapotú emberrel.

ÁM EZ A MEGLEPŐ KETTŐSSÉG ADJA VIDEÓIK IZGALMÁT.

Nagy Ádám, aki vágóként és operatőrként is dolgozik, inkább a kamera mögött, míg barátja, Szabó Márton (Csoki) a mikrofonnál próbálja elcsípni az izgalmas pillanatokat és mondatokat. Legutóbbi videójukat még a Sziget fesztiválon vették fel, ahol külföldieket kérdezgettek arról, hogyan látják Magyarországot, és mi a véleményük Orbán Viktorról.

Pálinka, olcsó sör, vegán éttermek

A legtöbb bulizó fiatal csak a fesztivállal tudja azonosítani Magyarországot, előszeretettel jönnek a számukra olcsó sörárak miatt. Egy ír fiú például úgy azonosította országunkat, hogy olyanok vagyunk, mint a legtöbb EU-s ország; indulunk az Eurovízión, jók is vagyunk, de sosem nyerünk.

Ebben van némi igazság, talán ezért döntött úgy az MTVA, amely egyedüliként nevezhet résztvevőt Magyarországról a dalfesztiválra, hogy inkább el sem indulunk.

– Azt hittem, Magyarország nagyon piszkos és szegény lesz, de Budapest nagyon szép és fejlett hely.

– Így van, és a kaja is jó, főleg a gulyás

– nyilatkozta két srác.

Alapvetően a megkérdezett emberek szerint a magyarok kedvesek és nyitottak, bár egy hazánkban tanuló pakisztáni fiú meglátása az, hogy kicsit nehéz megtörni a jeget a magyarokkal, lassabban engednek fel, ám ha ezt megteszik, akkor csodálatos barátokká válhatnak.

A legtöbb fiatal saját bevallása szerint még a saját országának a politikájával sincs tisztában, nemhogy egy másik országéval, és sokan voltak, akik maximum saját hazájuk miniszterelnökéről tudnának véleményt nyilvánítani. Ám azért akadtak egy-ketten, akiknek Orbán Viktor neve ismerősen csengett. Nyilván a Magyarországon egyetemista pakisztáni fiú előnyben volt a többi, véletlenszerűen megkérdezett emberrel szemben, hiszen jelenleg itt él. Szerinte Orbán Viktor

  • nagyon jobboldali és konzervatív,
  • és lehet, hogy sok dologban nagyon jó, de meleg- és női jogokban lenne hová fejlődnie.

Szóval összességében az szűrhető le a videóból, hogy az idelátogató, bulizni vágyó turisták nem követik a magyar közéleti eseményeket, de ami sokkal megrendítőbb, hogy a világhírű magyar szinkront sem ismerik

fecsego.eu/index

Leave a Reply 125 megnézve, 1 alkalommal mai nap |