< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Vlagyimir Putyin az életéért küzd?

| Mobile | RSS

Vlagyimir Putyin az életéért küzd?

OLKT.net

KÜLFÖLDKÖZÉLETFrissítve: 2022 szept 11.

Vlagyimir Putyin orosz elnök 2022. július 31-én. / Fotó: Contributor / Getty Images

Megosztás

További részletek derültek ki Vlagyimir Putyin orosz elnök és Emmanuel Macron francia elnök telefonbeszélgetését illetően.

Putyin közölte Macronnal: Katasztrofális következményekkel járhatnak a zaporizzsjai atomerőmű elleni rendszeres ukrán támadások, Kijevre befolyást kell gyakorolni a befejezésük érdekében.

A Kreml sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a francia kezdeményezésre létrejött eszmecserén Putyin felhívta a figyelmet arra, hogy az atomerőmű létesítményei, köztük a radioaktívhulladék-tároló elleni rendszeres ukrán támadások katasztrofális következményekkel járhatnak.

Putyin tájékoztatta Macront azokról az intézkedésekről, amelyeket orosz szakemberek tettek az erőmű fizikai védelmének biztosítása érdekében, és hangsúlyozta, hogy befolyást kell gyakorolni a kijevi vezetésre az erőműre mért csapások azonnali leállítása érdekében.

Putyin és Macron legutóbb hosszú szünet után, augusztus 19-én beszélt telefonon egymással, ugyancsak a francia fél kezdeményezésére. A francia államfő szombaton Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott eszmecserét.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 60 megnézve, 1 alkalommal mai nap |