| Mobile | RSS

Pintér Sándor iszonyú lelki sokkot tesz kötelezővé az abortusz előtt álló nőknek!

Írta Oros Bence -2022-09-13    

Fotó: Népszava

A Fidesz-kormány ismét elkezdett turkálni a magyar nők méhében. Pintér Sándor rendőrminiszter iszonyú lelki megpróbáltatásra kötelezi a terhességmegszakítást kérő nőket.

Pintér Sándor úgy változtatta meg a terhesség megszakításához szükséges kérőlapot, hogy arról semmilyen orvosszakmai vagy nőjogi szervezettel nem egyeztetett. A Blikk értesülései szerint az egészségügyet is felügyelő rendőrminiszter egy rendeletmódosítással

ARRA KÖTELEZI AZ ABORTUSZT KÉRŐ KISMAMÁKAT, HOGY  MEG KELL HALLGATNIUK A MAGZAT SZÍVHANGJÁT!

Mindez a most megjelent Magyar Közlönyben már meg is jelent. A rendeletben, amely szeptember 15-én lép hatályba, az áll: az abortuszt kérő nőket vizsgáló szülész-nőgyógyászoknak rögzíteniük kell, hogy a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt egyértelműen azonosítható módon bemutatták pácienseiknek.  A „magzati életfunkciók működésére utaló tényező” pedig nem más, mint a szívhang. Dúró Dóra a Facebookra már ki is írta, hogy

A FIDESZ-KORMÁNY A MI HAZÁNK JAVASLATÁT ÁTVÉVE DÖNTÖTT A MÓDOSÍTÁSRÓL.

Telex levélben kereste a Belügyminisztériumot, hogy megtudják: mostantól valóban meg kell-e hallgatniuk a magzati szívhangot a várandósoknak a terhességmegszakítás előtt. Kérdéseikre a minisztérium két sajtóközleménnyel válaszolt, amelyekben arról írnak, hogy új egészségügyi szakmai irányelvet fogadott el az Egészségügyi Szakmai Kollégium a méhen belüli, élő várandóság megállapításáról és rizikó besorolásáról.

Az új irányelv szerint a fejlettebb diagnosztikai eszközök lehetővé teszik, hogy a várandós a korábbiakhoz képest hamarabb kapjon információt születendő gyermekéről. Azt írják:

„KUTATÁSOK SZERINT A MAGYAROK KÖZEL KÉTHARMADA AZ ELSŐ SZÍVDOBBANÁSHOZ KÖTI A GYERMEK ÉLETÉNEK KEZDETÉT.

A szívdobbanás korszerű eszközökkel már a várandósság korai szakaszában kimutatható, ezért a szakmai irányelv teljesebb körben ajánlja a tájékoztatást a várandós nő számára. A kiadott új egészségügyi szakmai irányelvhez igazodva a tárca módosította a vonatkozó rendeleti szintű szabályozást is.”

Mindez azért érdekes, mert

A FIDESZ-KORMÁNY EGYÁLTALÁN NEM BIZTOSÍTJA A GYERMEKEK BIZTONSÁGOS FELNEVELÉSÉHEZ SZÜKSÉGES ALAPVETŐ FELTÉTELEKET SEM!

Ilyen például a biztos megélhetés, a korszerű egészségügy, vagy a szabad oktatás. A kérdés ezek után már csak az: vajon miért gondolja Pintér Sándor, hogy ilyen körülmények között, bármilyen egyeztetés nélkül akár maradandó lelki sérülést okozó megpróbáltatásra kötelezheti a magyar nőket?

fecsego.eu/Pesti Bulvár

Leave a Reply 79 megnézve, 1 alkalommal mai nap |