< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Az Európai Unió birósága, Életképek/bulvár, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Márki-Zay Lázárnak: Ön korábban megközelítőleg annyit költött egy hétvégi csehországi vadászatra, mint Mártély adóssága

| Mobile | RSS

Márki-Zay Lázárnak: Ön korábban megközelítőleg annyit költött egy hétvégi csehországi vadászatra, mint Mártély adóssága


lázár jános
mártélynyílt levél

MOHOS MÁRTON / 24.HUBELFÖLD

admin

24.hu 2022. 09. 15. 13:00

Szerdán megírtuk, hogy Mártély közelmúltban megválasztott polgármestere, Ambrus István nyílt levelet írt Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesternek, amely arról szólt, hogy kihúzná a gödörből a községet, ha a Hódmezővásárhellyel szemben fönnálló tartozását nem kellene lerónia a falunak. Ambrus utalt arra is, hogy a település a csőd közelében van.

A falu mostani vezetőjét Lázár János is támogatta, éppen ezért Márki-Zay válaszát az építési és beruházási miniszternek címezte.

„Mindannyian emlékszünk arra, amikor 2 éve Önök szórólapokon tájékoztatták arról mártélyi lakosokat, hogy azért nem jutnak forrásokhoz, mert ellenzéki polgármestert választottak” – kezdte levelét Márki-Zay Péter hozzátéve, hogy a falu mostani vezetője azzal kampányolt, hogy csak ő képes kezeli a község nehéz gazdasági helyzetét, mert őt támogatja Lázár János.

Augusztusban a falu kétharmaddal az ön egykori sofőrjét választotta

– írta Márki-Zay Ambrus Istvánról, megjegyezve, hogy az addig minden számláját időben fizető település a választás után heteken belül bejelentette, hogy csődben van, de segítséget nem Lázártól, vagy a kormánytól, hanem Márki-Zaytól kértek.

Hódmezővásárhely polgármestere szerint a kérés azért is furcsa, hiszen pont az Orbán-kormány az, amelyik jelentős elvonásokkal sújtotta az önkormányzatokat és a rezsicsökkentés megszüntetésével csőd közeli állapotokat idézett elő több száz településnél. Márki-Zay különösen érthetetlennek tartja Ambrus István megkeresését azért is, mert a kampányban ígéretet tettek arra, hogy Mártély fennálló 23 milliós adósságát vissza fogják fizetni.

– Értjük, hogy egy fideszes politikus számára ez az összeg csekélység, hiszen ön korábban megközelítőleg ennyit költött el egyetlen hétvégi csehországi vadászatra. A vásárhelyi polgárok azonban nem élnek ilyen luxusban.

Nincsenek kastélyaik, luxusautóik vagy divatcsarnokaik, éppen ezért nem tudják, és nem is szeretnék kifizetni más település adósságát.

– írta Márki-Zay Lázár Jánosnak. Az ellenzék volt miniszterelnok-jelöltjének ugyanakkor tudomása van róla, hogy év végéig a Mártélyhoz beérkező pénzekből a fennálló tartozás fele azonnal rendezhető, a fennmaradó részre pedig Hódmezővásárhely részletfizetést biztosít.

Szerinte ismét bebizonyosodott, hogy a Fidesz kampányhazugságaival becsapta a választókat.

Mártélyon augusztus 7-én tartottak időközi polgármester- és képviselőválasztást, miután korábban a képviselő-testület feloszlatta magát. Az addigi polgármester, a Lázár Jánossal konfliktusba keveredett, Márki-Zay Péterrel viszont jó kapcsolatot ápoló Putz Anita újból indult, de alulmaradt a Lázár által támogatott Ambrus Istvánnal szemben.

fecsego.eu//

Leave a Reply 118 megnézve, 1 alkalommal mai nap |