| Mobile | RSS

Elvesztheti Orbán a legfontosabb fegyverét: mindenki megunta a kekeckedését

Anna Lührmann, Németország európai ügyekért felelős minisztere az Euronewsnak adott interjújában kemény kijelentést tett Magyarországra nézve:

NÉMETORSZÁG TÁMOGATJA AZT, HOGY MAGYARORSZÁG ELVESZÍTSE A VÉTÓJOGÁT AZ EURÓPAI UNIÓBAN!

Semmi csodálkozni való nincs ebben, azokután, hogy Orbán már újra a vétójával próbálja zsarolni az uniót az orosz gazdasági szankciók meghosszabbítása kapcsán. “Mindenképpen fel kellene számolni az egyhangú uniós döntéshozatalt a külpolitikában és a biztonsági ügyeknél is” – jelentette ki Lührmann, kedden azon a tanácskozáson, ami az Általános Ügyek Tanácsában folyt arról, hogy a későbbiekben megszüntessék az egyes tagállamok vétójogát. Magának a vitának a kialakulásáért is már a magyar kormány viselkedését teszik felelőssé.

Lührmann példaként hozta fel, hogy Magyarország eddig több alkalommal blokkolt olyan uniós külpolitikai döntéseket és nyilatkozatokat, amelyek  Oroszország, Kína, vagy éppen Törökország érdekeit sértették volna. Ezért fontosnak tartja, hogy a döntéshozatal elmozduljon a vétójogtól a közös külpolitika és a biztonságpolitika területén, hogy így hatékonyabban lehessen fellépni Oroszország fenyegetésével szemben. Plusz

fecsego.eu/Pest Bulvár

fecsego.eu


Leave a Reply 83 megnézve, 1 alkalommal mai nap |