| Mobile | RSS

Magyarországon kit tájékoztat az amerikai hírszerzés, ha Orbán is kapott orosz pénzt?

KÖZÉLETFrissítve: 2022 szept 20.

Megosztás

Az amerikai hírszerzés feltárta és nyilvánosságra hozta, hogy az orosz illiberális fasiszta diktatúra csak az elmúlt nyolc évben minimum 300 milliárd dollárt (!) költött politikusok megvásárlására és megvesztegetésére. Ez hihetetlenül hatalmas összeg, és az amerikaiak szerint ez csak a “jéghegy csúcsa”, ennél sokkal több pénz lehet a valóság. Mi látatlanban fogadni mernénk bármiben, hogy az ügyben érintett 24 ország egyike Magyarország, amely az Európai Unióban is Putyin leghűségesebb, utolsó csatlósa. A “keresztény” horthysták mindig oda állnak, ahol fasiszták és nácik vannak.

Mivel Magyarországon az orosz érdekeket Magyarország érdekeivel szemben a kormányzat védi, amelynek korlát nélküli ura Orbán Viktor, aki képes Magyarországot szembefordítani a Nyugattal Putyin érdekében, ezért erős a gyanúnk, hogy a pénztől közismerten undorodó, üzleti ügyekkel nem foglalkozó, elszegényedett, és a családját is evangéliumi szegénységben tartó Orbán Viktor nem kapott a pénzből. Vagy fordítva. Ő kapta a legtöbbet. Nem úgy, mint a tokajhegyaljai szőlőbirtok állami támogatásánál, amikor még szerényebb volt. Azóta minden az övé.

A hírek szerint az amerikai hírszerzés bizalmasan megosztja az információit az érintett országokkal. Amikor ezt elhatározták, azt feltételezték, hogy az érintett országok vezetése nem érintett, és az oroszok által lefizetett politikusok titokban jártak el, amiről az ország vezetése, az adott állam nem tud. Ha tudomást szereznek róla, akkor eldönthetik, milyen eszközzel kapcsolják ki, és mi módon szankcionálják a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő hazaárulókat. Mert egy külföldi állam által lefizetett, megvesztegetett politikus hazaáruló, erről még Virág elvtárs sem nyitna vitát.

De mit csinálnak olyan országgal, ahol maga az állam, a kormányzat, élén a miniszterelnökkel az oroszok bábja, és furcsa lenne, hogy mindenki más hatalmas pénzekért tette, csak ők csinálják ingyen. Éppen ez a banda. Tételezzük fel, hogy a magyar kormány egyes tagjai, még inkább a hatalmat korlátlanul gyakorló miniszterelnök az érintett megvesztegetett (a még szélsőjobboldalibb politikusok mellett, mert az oroszok azoknak mindig adnak pénzt), akkor kit értesít az amerikai hírszerzés? Orbánt? Adnak neki egy borítékot saját magáról, mint egykor Antall Torgyánnak?

Milyen magyar állami szerv, nyomozóhatóság van, amely független Orbántól, amelynek joga és lehetősége van egy ilyen információ alapján a Btk. szerint eljárni? Ki indíthat nyomozást Orbán ellen Magyarországon? Válaszoljuk meg a költői kérdést: senki. Ez a tény önmagában bizonyítja, hogy Magyarországon nincs jogállam, nincs parlamentáris demokrácia, hanem önkényuralom van, hogy mindenki értse: Magyarország diktatúra. Ha egy ország első számú vezetőjét nem lehet ellenőrizni, törvényesen felelősségre vonni, akkor az az ország diktatúra.

Jó lenne, ha az amerikai hírszerzés (ha már ezt az adatot és tényt nyilvánosságra hozta) valahogy kiszivárogtatná megbízható módon, hogy Magyarország érintett-e, vannak-e magyarok a 24 ország politikusai között, és az erről szóló bizalmas tájékoztatást Magyarországon kinek adták meg. Esetleg az illető azonos-e az egyik megvásárolt személlyel? Nem akarunk okosabbak lenni az amerikai titkosszolgálatoknál, de ha az Európai Unió tagállamainak politikusai érintettek, arról hasznos lenne tájékoztatni az Európai Uniót, amely napi harcban áll az oroszokkal a szankciók révén.

Orbánról ideje lenne kideríteni, miért olyan fontos neki Putyin, az illiberális, nyugatellenes közös ideológiát és gyűlöletet leszámítva. Ideje lenne tiszázni, hogy ez az ember melyik oldalon áll. Mert most úgy néz ki, hogy az Európai Unióban és a NATO-ban Orbán Putyin trójai falova. Vajon mennyiért? Lehet, hogy Magyarországnak még az is komoly bevételt jelentene, ha Orbán adót fizetne az orosz vesztegetési pénzből.

Magyarországon kit tájékoztat az amerikai hírszerzés, ha Orbán is kapott orosz pénzt

fecsego.eu

OLKT

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál az EU EP EB média-sajtó partnere
Leave a Reply 260 megnézve, 1 alkalommal mai nap |