| Mobile | RSS

Die Welt: napok alatt összeomlana a francia és a német hadsereg egy orosz támadástól

ORIGO2022.09.21. 22:07

Összeomlana a francia és a német hadsereg egy támadás alatt, erről ír a Die Welt. Nukleáris arzenáljával és csúcstechnológiás fegyvereivel Franciaország hadseregét az egyik legerősebbnek tartják Európában. Ennek ellenére már a francia tábornokok is arra figyelmeztetnek, hogy vészhelyzetben nem tudná megvédeni magát. Hasonló a helyzet Németországgal is – írja egy amerikai agytröszt jelentése, amelyet a Die Welt idézett. Ez persze, hipotetikus felvetés, mert Európát nem a francia és különösen nem a német hadsereg védi, hanem a NATO – vagyis elsősorban az amerikai hadsereg, amely viszont önmagában erősebb az összes többi NATO-országnál.M

Franciaország biztosítja az EU legerősebb hadseregét, drága fegyverrendszerekkel, repülőgép-hordozókkal, atombombákkal, nukleáris meghajtású tengeralattjárókkal. A Rand Corporation amerikai agytröszt jelentése szerint azonban a „hagyományos kelet-európai háborúba”, még a francia hadseregnek sem elég erős. 

“Bár Franciaország messze a legjobb hadsereggel rendelkezik az EU-ban, az elmúlt évtizedekben Párizs is hajlamos volt feláldozni a védelmet a jóléti állam szükségleteire” – mondta Pierre Servent katonai szakértő a Die Weltnek. 

A lap megjegyzi, hogy Németországgal kapcsolatban még drámaibb a helyzet, hiába ígért 100 milliárd eurós befektetést Olaf Scholz. A Die Welt szó szerint azt írja, ez “csepp a tengerben”.

Ez persze hipotetikus felvetés, mivel nem véletlenül tagja a NATO-nak Franciaország (és különösen Németország, amely évtizedekig büszkélkedett azzal, hogy nincs hadserege és a kormány leggyengébb miniszterei általában a hadügyminiszterek voltak), így ugyanis nem nekik kell megvédeniük az országot, hanem a szövetségeseknek – elsősorban az amerikaiaknak, akik többet költenek hadseregre, mint a sorban mögöttük lévő tíz oszág együttvéve.

fecsego.eu//

Leave a Reply 45 megnézve, 1 alkalommal mai nap |