| Mobile | RSS

Bűnügy-korrupció Afrikai tiszteletbeli konzuli pozíciókat ígért pénzért egy magyar férfi    Budapest, 2022. szeptember 23., péntek (MTI) – Őrizetbe vettek egy magyar férfit, aki külföldi állampolgároknak azt ígérte, pénzért elintézi ottani tisztviselőknél, hogy afrikai országoktól tiszteletbeli konzuli pozíciót kapjanak – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-t.

    Egy ember – miután az ügyintézés fejében ötvenezer eurót (mintegy húszmillió forint) átutalt a férfinak – egy afrikai országtól tiszteletbeli konzuli címet is kapott. Egy másik is átutalt tízezer euró előleget, de az nem volt elegendő az ügyintézés megindításához. A magyar férfi a saját, nem Magyarországhoz köthető nemzetközi tisztségei elnyerése, illetve megtartása érdekében is adott át jogtalan előnyt egy külföldi ország magas beosztású hivatalos tisztviselőinek – áll a közleményben.
    A bűncselekmények elkövetését tagadó férfit üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsítják, emiatt őrizetbe vették és indítványozták letartóztatásának elrendelését – közölték.

fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 47 megnézve, 1 alkalommal mai nap |