< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Közélet, Kultúra, Sport / Blog article: Kosárlabda-nb1 Női kosárlabda NB I – Pécsen kezd a címvédő Sopron – ELŐZETES

| Mobile | RSS

Kosárlabda-nb1 Női kosárlabda NB I – Pécsen kezd a címvédő Sopron – ELŐZETES

    A PINKK ebben a szezonban a PVSK-csarnokban vívja a hazai meccseit, míg a “szomszédvár”, az NKA Universitas PEAC a Rátgéber Akadémiára költözött a Lauber Dezső Sportcsarnokból.
    A szezon nyitónapján további öt mérkőzésre kerül sor, a BEAC a legutóbb ezüstérmes Szekszárdot fogadja, a TFSE a negyedik helyezett PEAC-ot látja vendégül, a Vasas és a Csata fővárosi derbit vív, a Győr pedig a Ceglédhez látogat.
    Az előző szezon két döntőse, az Euroliga-győztes Sopron és a szintén euroligás Atomerőmű KSC Szekszárd először december 12-én mérkőzik meg egymással az alapszakaszban, amely március 19-én zárul.
    Április végén a bajnoki finálé a Gáspár Dávid vezette soproniak 3-0-ás sikerét hozta, akik fennállásuk 15. aranyérmét gyűjtötték be.
    A női NB I mezőnye:
    ——————–
Atomerőmű KSC Szekszárd, BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós, DVTK-Hun-Therm, E.ON ELTE BEAC, Ludovika Csata, NKA Universitas PEAC, PINKK Pécsi 424, Sopron Basket (címvédő), TFSE-MTK, SERCO UNI Győr, Vasas Akadémia, VBW CEKK Cegléd
    
    Az elmúlt tíz év bajnokai:
    ————————–
2012: UNI Seat Győr
2013: Uniqa-Euroleasing Sopron
2014: PINKK-Pécsi 424
2015: Uniqa-Euroleasing Sopron
2016: Uniqa Sopron
2017: Uniqa Sopron
2018: Sopron Basket
2019: Sopron Basket
2020: nem hirdettek bajnokot
2021: Sopron Basket
2022: Sopron Basket

fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 452 megnézve, 1 alkalommal mai nap |