| Mobile | RSS

Nemzetközi lapszemle: A Kremlben már arra készül az elit, hogy megrendül Putyin hatalma

LAPSZEMLE+

HVG360

7 PERC

2022.09.24. 10:00

Éberséget tanácsolnak a demokráciáknak, ne vegyük félvállról az atommal fenyegetőző Putyint, az Orbán-kormánynál nincs “stabilabb” az EU-ban, Burgenlandban a Magyarország felől érkező menekültek ezrei miatt azt követelik, hogy a kormány tárgyaljon Orbánékkal.

Politico

Mi ez, fenyegetés?! – hördült fel Matteo Salvini, miután a Bizottság elnöke a Princetoni Egyetemen kijelentette: Európának megvannak az eszközei, ha Olaszország netán nehéz irányba fordul a holnapi választás után. Ursula von der Leyen egészen pontosan azt mondta, miután felmerült, hogy Putyin barátai az esélyesek között vannak: majd meglátjuk, mert – és itt Magyarországról és Lengyelországról beszélünk – Brüsszel képes befolyást gyakorolni, ha rossz felé mennek a dolgok.

A szélsőjobbos Liga vezére azonban felszólította a politikust, hogy ne avatkozzon be az olasz belügyekbe. Továbbá, hogy az EU végrehajtó testületének vezetője szégyenletesen arrogáns. Ezért felszólította, hogy tartsa tiszteletben az olasz nép szabad, demokratikus és szuverén akaratát. Hozzátette továbbá, hogy ha Brüsszelben bárki meg akarná vonni az Olaszországnak járó pénzeket, csak azért mert a Liga nyer, akkor pártja felülvizsgálja európai politikáját. Merthogy itt intézményi megfélemlítés folyik.

fecsego.eu/hvg.360

Leave a Reply 70 megnézve, 1 alkalommal mai nap |