| Mobile | RSS

Az Instagram megígérte, hogy nem lesz több kéretlenül kapott meztelen fotó

Az Instagram megígérte, hogy nem lesz több kéretlenül kapott meztelen fotó

2022. szeptember. 24. 18:03 TECH

szerző:hvg.hu

Az Instagram már dolgozik azon a fejlesztésen, ami automatikusan kitakarja a csevegésekben a meztelen fotókat. A cég így védené meg a felhasználókat a zaklatóktól.

A kéretlenül kapott meztelen fotók óriási problémát jelentenek a közösségi oldalakon, úgy tűnik azonban, hogy az Instagram már dolgozik egy olyan eszközön, ami segíthet ezen. Alessandro Paluzzi a Twitteren osztott meg egy képernyőképet, ami alapján a funkció (Nudity protection) kitakarja a csevegésben küldött meztelen fotókat, és a felhasználóra bízza, hogy meg akarja-e azt nézni, vagy nem.

A Meta szóvivője megerősítette, valóban dolgoznak egy ilyen megoldáson, de ez egyelőre még fejlesztés alatt áll. A cég kiemelte, a rendszer nem fogja látni a fotókat, és nem is osztja meg azokat egy harmadik féllel.

A megoldás a tavaly elindított Hidden Words nevű funkcióra hasonlít: az lehetővé teszi, hogy a felhasználók olyan kulcsszavakat adjanak meg, amelyek alapján kiszűrhetik a kéretlen, zaklató üzeneteket. Az, amelyik ilyen szót tartalmaz, automatikusan egy rejtett mappába kerül, hogy a felhasználó ne találkozhasson vele.

A fejlesztésre nagy szükség van. A University College London még 2020-ban kérdezte meg a 12-18 éves fiatalokat a problémáról, és a 150 válaszadó 75,8 százaléka nyilatkozott arról, hogy kapott már kéretlenül meztelen fotókat. A helyzet azóta valószínűleg csak még rosszabb lett.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

fecsego.eu/hvg.hu

Leave a Reply 74 megnézve, 1 alkalommal mai nap |