| Mobile | RSS

Nyolc településen tartanak időközi választást vasárnap

Nyolc településen tartanak időközi választást vasárnap

2022. szeptember. 25. 08:25 2022. szeptember. 25. 08:25 ITTHON

szerző:MTI

VÁLASZTÁSOK+

Többek között Derecskén, Kisasszondon, Örménykúton és Budapest IV. kerületében a 12. egyéni választókerületben választanak új önkormányzati képviselőket vagy polgármestereket.

Nyolc településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást. A Hajdú-Bihar megyei Derecskén a képviselő-testület kimondta a feloszlását, ezért polgármestert és nyolc képviselőt választ a 6781 választásra jogosult helyi. A polgármesteri tisztségért öten indulnak: három jelölt független, egy a Magyarországi Munkáspárt, egy a Momentum Mozgalom színeiben indul. A nyolc képviselői helyre 25 jelölt pályázik

A Somogy megyei Kisasszondon ugyancsak a képviselő-testület feloszlása miatt kell időközi választást tartani. A polgármesteri posztra három, a négy képviselői helyre tízen pályáznak, mindannyian függetlenként. A Kaposvárhoz közeli község névjegyzékében 141 választópolgár szerepel.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Zagyvarékason a korábbi településvezető lemondása miatt kell új polgármestert választani. A választáson egyetlen jelölt indul, függetlenként. A választói névjegyzékben 2867-en szerepelnek.

A Békés megyei Örménykúton a korábbi polgármester halála miatt lesz időközi választás. A voksoláson négy független jelölt indul, a Szarvashoz közeli község névjegyzékében 277 választó szerepel.

A Zala megyei Nemesnépen azért kell időközi választást tartani, mert a júniusi időközi választáson szavazategyenlőség alakult ki a polgármester-jelöltek között. A választáson ugyanaz a két független jelölt indul, aki júniusban. A választói névjegyzékben 118-an szerepelnek.

A Vas megyei Szarvaskenden önkormányzati képviselőket választanak, mert a képviselő-testület három tagja lemondott. A három képviselői helyre hárman jelöltették magukat, valamennyien függetlenek. A választói névjegyzékben 195-en szerepelnek

Miskolc 3. egyéni választókerületében szintén önkormányzati képviselőt választanak, mert a korábbi képviselő lemondott mandátumáról. Az időközi választáson három jelölt indul, a választásra jogosultak száma 6159

Budapesten a IV. kerületben a 12. egyéni választókerületben szintén a korábbi képviselő lemondása miatt kell voksolást tartani. A választáson négy jelölt indul, a névjegyzékben 5308-an szerepelnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szemere és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rétközberencs roma nemzetiségi választópolgárai települési nemzetiségi önkormányzati képviselőket választottak volna ma, de a választások a szükséges számú jelöltek hiányában elmaradnak.

fecsego.eu/hvg.hu

Leave a Reply 94 megnézve, 1 alkalommal mai nap |