| Mobile | RSS

Rendkívüli: Durva információ szivárgott ki!

OLKT.net

KÜLFÖLDKÖZÉLETKözzétéve 2022 szept 29.

A megszállt területeken élők szerint senki sem szavazott a népszavazáson./Kép. TASZSZ

Megosztás

A megszállt területeken élők szerint senki sem szavazott a népszavazáson!

Az Oroszország által megszállt ukrajnai területek lakói azt mondták, hogy az Oroszországhoz való csatlakozásról tartott népszavazáson nem volt aktív részvétel, és „senki” nem ment el szavazni a Kijev és szövetségesei által „csalásként” elítélt referendumon.

A 43 éves Ljubomir Bojko, aki egy Oroszország által ellenőrzött ukrán településen él, azt mondta, hogy a tisztviselők házról házra jártak, de senki sem válaszolt nekik. „Bármit is mond Vlagyimir Putyin, senki sem szavazott a népszavazáson, kivéve azokat, akik átálltak az oroszok oldalára” – tette hozzá Bojko.

A szavazásról készült videókon állítólag az látható, amint az oroszok által kinevezett tisztviselők fegyveres férfiakkal a hátuk mögött házról házra hurcolták a szavazóurnákat.

Egyes lakosok, akik az Ukrajna által ellenőrzött területekre menekültek, azt mondták, hogy az embereket fegyverrel kényszerítették arra, hogy az utcán szavazzanak.

Oroszország azt állította, hogy minden területen magas volt a választási részvétel, és a népszavazásokon elsöprő többséggel az annexió mellett szavaztak, írja az Independen

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 92 megnézve, 1 alkalommal mai nap |