| Mobile | RSS

A Demokratikus Koalíció Hírlevele

Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány FerencA Demokratikus Koalíció elnökeKedves Barátom!

Az Országgyűlés a hét elején szavazott azokról a fideszes törvényjavaslatokról, amelyekkel Orbán Viktor el akarja hitetni az Európai Bizottsággal, hogy véget vet az uniós pénzek ellopásának.

A Demokratikus Koalíció az egyetlen párt, amely nem szavazta meg a Fidesz korrupciót támogató törvényjavaslatait. Mi nem a jogállam látszatát, a független igazságszolgáltatás látszatát vagy a korrupció elleni harc látszatát szeretnénk, hanem jogállamot, független igazságszolgáltatást és korrupció elleni harcot! Mivel Orbánéknak ez szemmel láthatóan nem érdekük, így a DK dolgozta ki és nyújtotta be az Országgyűlésnek a valódi változást jelentő törvényjavaslatokat. A DK jogállami csomagja csatlakoztatja Magyarországot a korrupció ellen fellépő Európai Ügyészséghez, politikailag függetlenné teszi a bíróságokat és az ügyészséget, és helyreállítja a kiegyensúlyozott tájékoztatást és a sajtószabadságot.

A Demokratikus Koalíció nem asszisztál a Fidesz korrupciót támogató törvényjavaslataihoz, melyek csak azt szolgálják, hogy újra meginduljanak az uniós pénzek, amiket aztán szintén el lehet majd lopni. Mi tesszük a dolgunkat. Felkészültünk, és dolgozunk tovább egy európai, demokratikus Magyarországért!

Sebián-Petrovszki László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője fel is szólalt a Parlamentben, hogy elmondja: a Fidesz csak színjátékot űz az Alkotmánybírósággal az uniós pénzek ellopásáért. Kattints a linkre, és nézd meg te is a videót a felszólalásról!

MEGNÉZEM!

Barátsággal,Gyurcsány Fere
Leave a Reply 106 megnézve, 1 alkalommal mai nap |