| Mobile | RSS

Újabb rejtélyes “baleset”: gyanús körülmények között halt meg egy orosz toborzótiszt

KÖZÉLETFrissítve: 2022 okt 16.

Megosztás

Holtan találtak rá az oroszországi Partyizanszk (Tengermelléki határterület) város hadkiegészítő parancsnokságának vezetőjére, Roman Malikra – írja az Index.

A tiszt halálának körülményei egyelőre tisztázatlanok. Helyi lapértesülések szerint Malikot felakasztva találták az otthonában. A hatóságok ennek ellenére is gyilkosság miatt indítottak nyomozást, de annak sem zárták ki lehetőségét, hogy a férfi önkezével vethetett véget az életének. Családtagjai, azonban kizártnak tartják az öngyilkosságot.

Az index.hu szerint Roman Malik részt vett a csecsen hadjáratokban, majd különböző beosztásokban dolgozott a hadkiegészítő parancsnokságon, haláláig a toborzóiroda vezetője volt.

A tiszt állítólag Vlagyimir Putyin orosz elnök közeli munkatársa volt.

A városvezetés így kommentálta a hírt:

„Egy erős és bátor ember szíve megállt, aki nehéz időszakon ment keresztül, de nem tört meg a súlyos katonai események és a súlyos veszteségek súlya alatt”

– írták.

Hozzátették:

„Roman Malik a szavak és a tettek embere volt, a városban ismerték és tisztelték becsületességéért és tisztességéért. Számára mindig olyan fogalmak álltak az első helyen, mint a kötelesség, a becsület és a haza iránti hűség. Így marad meg az emlékezetünkben.”

Egyikük a jachtjából esett ki és részegen, a másik a kórház ablakán, nagybetegen. Volt, akit varangyméreg hatására vitt el az infarktus, míg többek halála öngyilkosság képét mutatja. Lapunk is minden rejtélyes halálesetről írt a frisshirek.hu oldalon. Hogy mit lehet tudni az orosz energetikai elit tagjainak szaporodó idei haláleseteiről, arról még szeptember közepén a 24.hu készített összeállítást.

Fotó: twitter

fecsego,.eu/OLKT

Leave a Reply 354 megnézve, 1 alkalommal mai nap |