| Mobile | RSS

Brüsszel újabb drámai döntése háborúba sodorhatja az európai uniós országokat

 NAGYVILÁG

MTI2022.10.21. 12:33

Az Európai Unió döntése, hogy kiképző missziót hoz létre a kijevi rezsim számára, növeli az Unió belesodródását a konfliktusba, és annak részesévé teszi – jelentette ki csütörtökön Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.M

Az EU külügyminiszterei október 17-én jóváhagyták egy kiképző misszió létrehozását Ukrajna számára. Ez egy hónap múlva megalakul, ésA TERVEK SZERINT KÉT ÉV ALATT A PARANCSNOKI ÁLLOMÁNY TÖBB MINT 15 EZER KÜLÖNBÖZŐ SZINTŰ TAGJÁT FOGJA KIKÉPEZNI.A célra mintegy 107 millió eurót különítettek el. Emellett az Unió halálos fegyvereket is szállít a kijevi rezsimnek, ami természetesen a konfliktus részesévé teszi az EU-t – mondta a szóvivő.

Ukrán katonák egy tankon a Harkov régióban lévő KupjanszkbanFORRÁS: AFP/STR

Zaharova emlékeztetett arra is, hogy október 12-én Brüsszelben, az úgynevezett Ukrajna védelmével foglalkozó kontaktcsoport hatodik ülésén döntés született arról, hogyMODERN LÉGVÉDELMI RENDSZEREKET ÉS – AMERIKAI KATONAI JELENTÉSEK SZERINT – CSAKNEM 1500 STINGER TÍPUSÚ HORDOZHATÓ LÉGVÉDELMI RAKÉTÁT SZÁLLÍTANAK KIJEVNEK.A diplomata szerint az orosz különleges katonai művelet kezdete (február 24.) óta a NATO-országok legalább 300 harckocsit, 130 gyalogsági harcjárművet, 400 páncélozott csapatszállítót, 450 egységnyi más páncélozott járművet, 700 tüzérségi rendszert, köztük rakéta-sorozatvető rendszereket és aknavetőket, 5 ezer mobil légvédelmi ágyút, valamint 80 ezer légvédelmi rendszert és aknavetőt küldtek Ukrajnának. Ezenfelül 160 ezer kézifegyverrel, 800 ezer tüzérségi lövedékkel, valamint 90 millió lőszerrel is ellátták az ukrán hadsereget.

Zaharova szavait azzal zárta: “Mindezek után az uniós kormányok arra kérték polgáraikat, hogy kevesebbet fürödjenek és többet melegedjenek önerőből, mert már nincs mód arra, hogy biztosítsák a kényelmet számukra.Mi tudjuk, hová megy ez a pénz, és most már az uniós országok polgárai is tudják.

fecsego.eu/origo

Leave a Reply 142 megnézve, 1 alkalommal mai nap |