| Mobile | RSS

A Fidesz megakadályozta az SNI-s, rászoruló gyerekek támogatását

Nem tetszett nekik a jobbikos javaslat, majd a kedvükre módosított sem, inkább félresöpörték.

A Fidesz megakadályozta az SNI-s, rászoruló gyerekek támogatását
Fotó: Pixabay/_Alicja_

RÖVIDENMA, 18:55

A Fidesz nemet mondott a speciális nevelési igényű (SNI) gyermekek és családjuk támogatására, a fideszes képviselők „a saját szavukat megszegve” hoztak egy családellenes, gyermekellenes és minden szempontból védhetetlen döntést – mondta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A politikus benyújtott egy javaslatot, amely a speciális nevelési igényű gyermekek és tartós egészségkárosodással élők esetén az utazási költségtérítést felemelte volna „egy normális szintre”. Jelenleg ugyanis, ha egy érintettet fejlesztésre, foglalkozásra vagy oktatási intézménybe szállítanak, 21 forintos kilométerdíjat lehet csak elszámolni abban az esetben, ha a településén nincs ilyen intézmény (márpedig egyre több helyen nincs) – magyarázta, hozzátéve: „ezt a megalázóan alacsony kilométerdíjat” szerette volna felemelni a javaslata 50 forintra.

A Fidesz erre úgy reagált, hogy megígérte: támogatja a javaslatot, ha az leszűkül a speciális nevelési igényű gyermekekre.

Z. Kárpát Dániel a kérésnek eleget is tett, benyújtotta az immár módosított javaslatot, amelyet csütörtökön tárgyalt volna az érintett bizottság, de ekkor már előzetesen jelezték a fideszes képviselők, hogy

NEM AKARJÁK TÁMOGATNI ÉS TÁRGYALNI SEM, MONDVÁN, A TÖRVÉNYBEN MEGHATÁROZOTT 30 NAPOS HATÁRIDŐ – AMELYEN BELÜL MEG KELL TÁRGYALNI A JAVASLATOT –, MÉG NEM JÁRT LE.

Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta: volt egy fideszes ígéret, azonban most formai okokra hivatkozva az utolsó pillanatig húzzák a döntést. „Elképesztő családellenes lépést foganatosított” a Fidesz – mondta, úgy értékelve: ugyan a kilométerdíjas javaslat érdemi támogatást tud nyújtani a családoknak, de minden problémájukat nem oldja meg, ahhoz ugyanis kellene egy olyan kormány, amely mindenáron segíteni akar.

fecsego.eu//

Leave a Reply 70 megnézve, 1 alkalommal mai nap |