| Mobile | RSS

Kövér László úgy tudja, nem az oroszok, hanem az EU használja fegyverként a gázt

Kövér László úgy tudja, nem az oroszok, hanem az EU használja fegyverként a gázt

A ruszkipárti fideszes házmester Orosházán mondta fel a putyini propagandát.

Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Fidelitas XVIII. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Puskás Aréna konferenciatermében 2021. november 20-án.
Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Fidelitas XVIII. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Puskás Aréna konferenciatermében 2021. november 20-án.Fotó: MTI/Kovács Tamás

RÖVIDENMA, 12:34

Az a szankciós politika, amely Európában a háborúra válaszul megfogalmazódott, valójában magas inflációt, energiaválságot és recessziós veszélyt idézett elő – hazudozta a Országgyűlés elnöke szombaton Orosházán.

Kövér László, a Mondjunk nemet a szankciókra! című országjáró sorozat egyik Békés megyei állomásán azt mondta, Európa a gazdasági háborúba önként vonta bele magát!

A házmester arról is beszélt, hogy Magyarország gázellátása ebben a pillanatban biztonságban van, gáztározóink föltöltöttsége jelenleg 1,3 évre fedezi a lakossági igényeket, az ipari fogyasztókat is beleértve az éves szükséglet 60-70 százalékára elegendő.

Kövér László úgy fogalmazott, bár vagy egy évtizede arról győzködik Magyarországot, hogy az oroszok megbízhatatlan partnerek, tények bizonyítják, nem ők használták fegyverként a gázt, hanem fordítva:

AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG PRÓBÁLTA MEG A SZANKCIÓKON KERESZTÜL AZT ELLENÜK VISSZAFORDÍTANI.

Hogy az Európai Biztosság nyilvánvalóan nem „ellenünk” szervezkedik, hiszen Magyarország is az EU tagja, hanem Putyin véres háborújára válaszul születtek szankciók (melyeket mellesleg Orbán Viktor is megszavazott), azzal Kövér nem terhelte a hallgatóságát. Ahogy elvtársaihoz hasonlóan ő sem ejtett szót arról, hogy a magyar kormánynak van-e már esetleg jobb, konkrétabb javaslata – azon túl, hogy „legyen béke”.

fecsego.eu//

Leave a Reply 60 megnézve, 1 alkalommal mai nap |