| Mobile | RSS

Soros egykori élharcosa, Juhász Péter egy oroszbarát céggel boltol


Érdekes karriert fut be a balliberális oldal egyik “füttyögősként” is emlegetett fenegyereke, az aktív politizálástól visszavonult Juhász Péter. Korábban ős-TASZ-osként a drogliberalizációért küzdött, aztán Soros György és más amerikai vállalkozók pénzéből pártot gründolva meg akarta buktatni az Orbán-kormányt. Emlékeznek még a történelem süllyesztőjébe került Együtt nevű pártra?! Akkor még a fedélzeten volt Bajnai Gordon, illetve az orrában előszeretettel turkáló Szigetvári Viktor is. Róluk az utóbbi időben nem sokat hallani, most viszont a Tűzfalcsoport találatának köszönhetően kiderült, hogy Juhi Peti még munkálkodik, viszont most már egy oroszbarát céggel boltol. Ez ám a fordulat!

Ha hiszik, ha nem, a magát “Juhiként” becéző volt politikus mindent megpróbált, hogy visszaverekedje magát az élvonalba. Vlogjával az ellenzéki kampány felelősi is számoltak volna, hiszen az előválasztás után neki nyilatkozott elsőként Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt. Az interjú azonban nem futott be nagy karriert, így Juhi nagy visszatérése zátonyra futott. Holott – amint arra a Tűzfalcsoport elemzése rámutat – Juhász még az elveit is sutba dobja, hogy sikeres véleményvezér legyen.

A FELHASZNÁLÓI JOGOKRA FITTYET HÁNYÓ CÉGGEL KOKETTÁL AZ EGYKORI TASZ-OS

Az immár baloldali influenszerré transzformálódott politikus a választások óta egy pénzgyűjtő platformon, a Patreonon keresztül igyekszik magának pénzügyi forrást összegyűjteni saját videós tartalmak segítségével. Juhász Péter itt úgynevezett tényfeltáró és ismeretterjesztő videók készítéséhez kéri fel anyagi támogatásra saját Patreon-oldala olvasóit.

Amikor még Együtt volt a nagy csapat. Juhász Péter és Szigetvári Viktor az Állami Számvevőszék épülete előtt. 2017.01.13. Fotó: Horváth Péter Gyula

Csakhogy van egy kis bibi a Patreonnal! A pénzügyi támogatásokat kezelő progresszív vállalat az elmúlt években többször kellett, hogy megvédje bíróság előtt az igazát, volt, hogy sikertelenül. A cég ugyanis nagy ívben tesz felhasználói adatainak védelmére. Legutóbb, idén júniusban például a Patreon megfelelő hozzájárulás nélkül nyilvánosságra hozta digitális előfizetőinek személyazonosságát és videónézési preferenciáit. Furcsa, hogy  a Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet egykori élharcosa egy ilyen céggel vállal közösséget, sőt együttműködik velük, használja a szolgáltatásaikat. De hát a siker érdekében úgy tűnik ez is belefér Juhinak!

OROSZBARÁT DONORSZERVEZET SOROS EGYKORI KEDVENCE MÖGÖTT 

A Tűzfalcsoport elemzéséből kiderül, hogy a Juhász Péter számára adományokat becsatornázó cég finoman szólva Oroszország felé húz a háború kapcsán. A Yale Egyetem 1200 Oroszországban működő vállalatot tartalmazó listát állított össze, arról, hogy az orosz-ukrán háború kezdete mely cégek maradtak az Orosz Föderációban, így továbbra is működő cégek között van a Philips, a Patreon, az ANT Group, a Raiffeisen Bank, az Auchan és a Leroy Merlin. A legszebb azonban, hogy a Patreon irányelvsértésre hivatkozva a háború kitörésének másnapján eltávolította az ukrán jótékonysági segélygyűjtést. Az ok egy olyan egy ukrán nonprofit szervezet lehetett, amely közösségi finanszírozási kampányt folytat az ország hadseregének támogatására az orosz invázió ellen. Juhász Pétert azonban nem zavarja, hogy egy oroszbarát cég platformján gyűjt adományokat saját magának. Pedig a politikusról köztudott, hogy mindig valamilyen Soros Görgy által támogatott szervezetben küzdött a gonosz Orbán-kormányok ellen. Hol a TASZ-ban harcolt a drogliberalizációért, hol pedig az Együtt egyik vezetőjeként készült kormányt buktatni. Nagyon úgy tűnik, hogy Juhász Péter nem az elvek embere!

Forrás: Tűzfalcsoport,fotó: PestiSrácok.hu/Horváth Péter Gyula

fecsego.eu/PestiSrácok

Leave a Reply 62 megnézve, 1 alkalommal mai nap |