| Mobile | RSS

Senki se hitte, hogy Orbánék ezt is meg merik lépni!

Orbánék újabb nagyvonalú fizetésemelésről döntöttek, csak éppen nem a pedagógusok bérrendezéséről, hanem Matolcsy György fizetésének emeléséről!

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője szégyenteljesnek nevezte a kormány új tervezetét,

MELY ALAPJÁN MATOLCSY GYÖRGY FIZETÉSE HAVI 5 MILLIÓ FORINTRÓL JÖVŐRE 6 MILLIÓ FORINTRA NŐHETNE.

Erre azért van szükség a kormány szerint, hogy ne “szenvedjen el” reálbércsökkenést a jegybankelnök a magas infláció miatt, miközben éppen a magas infláció ellen “harcol” – írja a szocialista párt közösségi oldalán az ellenzéki politikus.

Tóth kiemeli, hogy mikor brutális megélhetési válság kezd kibontakozni Magyarországon, évtizedek óta nem látott mértékű drágulás van a boltokban, brutális energia-áremeléseket vezetett be a kormány, tömegesen mennek csődbe vállalkozások, veszélybe kerülnek a közszolgáltatások, akkor a Fidesz-kormány nem azon dolgozik, hogy például biztosítsa, hogy a tanároknak tett béremelési ígéreteit betartsa, és gondoskodjon arról, hogy a méltatlanul alulfizetett pedagógusokat ne érje reálbércsökkenés.

Nem! Orbánéknak az a fontos, hogy az államtitkároknak, minisztereknek, a miniszterelnöknek, és a fideszes elitnek a többmilliós fizetése még magasabb legyen!

“Most annak a Matolcsy Györgynek akarják emelni a fizetését, aki tevékenyen részt vett a forint tönkretételében, aki nem akadályozta meg a brutális drágulást, és aki a devizahitel-károsultakat megillető pénzt előbb alapítványokba szervezte ki, majd abból a családi-baráti köre gazdagodott szédületes tempóban” – írja Tóth, majd hozzáteszi, hogy Orbánék a tervezetet társadalmi egyeztetésre bocsátották, így aki szerint ez a döntés nincs rendben, az megírhatja a véleményét tarsadalmiegyeztetes@pm.gov.hu kormányzati e-mail címre.

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 55 megnézve, 1 alkalommal mai nap |