< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fogyasztóvédelem, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: Gazdaság-mezőgazdaság-növénytermesztés Végéhez közeledik a kukorica betakarítása Zala megyében

| Mobile | RSS

Gazdaság-mezőgazdaság-növénytermesztés Végéhez közeledik a kukorica betakarítása Zala megyében
    Zalaegerszeg, 2022. november 13., vasárnap (MTI) – A kukorica közel 90 százalékát betakarították Zala megyében, a hektáronkénti átlaghozam 7,3 tonna – tájékoztatta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke az MTI-t.

    Tavaly átlagosan 8,4 tonna tengeri termett hektáronként, idén a nyári aszályos időjárás miatt kevesebb termést tudtak betakarítani – közölte Sabján Krisztián.     Hozzátette: a 27 207 hektárnyi kukoricaföldön 3 ezer hektárt meghaladó területen besilózták a termést.     Az esőzések miatt az aratás elhúzódott, ezért az őszi vetésekkel lassabban haladtak a gazdák. A következő időszakban 2-3 ezer hektáron vetnek még búzát.     Az 52 ezer hektárnyi vetésterület közel 60 százalékába kerül őszi búza. Az őszi árpa vetésterülete 5300, a rozsé 350 hektár, 1330 hektáron pedig tritikálét termesztenek – ismertette a részleteket a NAK megyei elnöke.  
   A 13 635 hektáros repceállomány jól fejlődik. Hasonló képet mutatnak a korábban vetett őszi kalászosok is. A szója és a kukorica után vetett őszi búza az elmúlt napokban kezdett kikelni. Amennyiben kedvező lesz az időjárás és a gazdák a magas árak miatt nem spórolnak nagyon a műtrágyával, akkor jövőre valószínűleg jó termést tudnak betakarítani – emelte ki Sabján Krisztián.

fecsego.eu/MTI

www.fecsego.eu nemzetközi hirportál az EU,EP,EB média-sajtó partnere

MTI 20

Leave a Reply 70 megnézve, 1 alkalommal mai nap |