| Mobile | RSS

Rajtaütés a milliárdos gyömrői polgármesteren: így néz ki Gyenes Levente háza belülről – szobányi készpénz, aranyrudak és medvebőr

Írta: BPK | 2022.11.14. | hétfő: 9:55 

Rajtaütés a milliárdos gyömrői polgármesteren: így néz ki Gyenes Levente háza belülről – szobányi készpénz, aranyrudak és medvebőr

Földre teperték a milliárdos gyömrői polgármestert, Gyenes Leventénél történt rajtaütésről most adott ki felvételt a NAV. Egészen elképesztő látvány tárul elénk egy milliárdos otthonáról. Szobányi pénz, arany, drága órák, medvebőr és márvány mindenhol. Szeptember óta előzetesben van a többször polgármesternek választott Gyenes Levente, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal nyomozói által készített látványos videót most hozták nyilvánosságra, a cikkünk alján te is megnézheted.

Milliárdos értékek

Pénzkötegek szatyrokban, aranyrudak a páncélszekrényben, milliós karórák, és szobányi készpénz. A polgármester háza egy valóságos kincsesbánya, drága gitárokkal, borokkal és autókkal. Egyesek szerint gyanúsan hasonló anyagokból készült a ház, mint a gyömrői polgármesteri hivatal, és nagyjából egy időben is épült mindkettő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Luxusház

A villában mindenhol márvány, a nappaliban kandalló és drága bőrbútorok. A rajtaütésnél készült videóban végig járhatjuk mi is a milliárdos gyömrői polgármester, Gyenes Levente gödöllői luxusházát. A polgármester rövidnadrágban és pólóban szerepel a videón és azon az ebédlóasztalon ír alá egy nyilatkozatot, talán éppen a házkutatásról készült jegyzőkönyvet, amelyen nem sokkal korábban még meghitt összejövetelt tartott és a Facebookon is posztolt róla. A polgármester Facebook oldalait egyébként már kikapcsolták, nem elérhetőek.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szamurájkard és medvebőr

Az adóhatóság nyomozói még az éléskamrába is bementek, drágábbnál drágább luxusitalok, wiszkik és konyakok sorakoznak a felső polcon. Ezután Gyenes otthoni dolgozószobája következik, ahol medvebőr hever a milliárdos polgármester íróasztala előtt. Szamurájkard, harci páncélok és dobozokban álló drága borok is láthatók a polgármester házában. A teraszon nyári nappali, konyha és medence, a garázsban elektromos BMW vár a gazdájára.

Alvilági alvállalkozók

A NAV azzal a címmel jelentette meg a videót, hogy „Alvilági alvállalkoztók”. A Telex úgy tudja, hogy a polgármester tagja lehet egy biztonsági őröket foglalkoztató számlagyáras bűnszervezetnek, ami több mint másfél milliárd forintnyi adót csalt el. Gyenes ellen bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt rendeltek el nyomozást, amiért akár húsz évet is kaphat. Pontosan annyit, ahány éve Gyömrőt vezeti.

Védelmi pénzek

Úgy tudni, hogy Gyenes a kilencvenes években tollasodott meg. Magyarországon akkor élték virágkorukat az őrző-védő cégek, többezernyi volt belőlük. Védelmi pénzeket szedtek vendéglősöktől, diszkóktól, vállalkozóktól, cserébe garantálták a hely biztonságát. Az ilyen helyek gyakran adócsalásba is keveredtek, a gengszterek pedig legálisnak tűnő vállalkozásokba mentették át a pénzüket. A szektorra az utóbbi években a NAV is rászállt, így az mostanra valamennyire megtisztult.

Milliárdos forgalom

Az biztos, hogy a kilencvenes évektől Gyenes is ügyvezetője volt egy őrző-védő cégnek, ez volt az Escort Védelmi Szolgálat Kft., ami meglehetősen nyereségesen működött: fénykorában több milliárd forintos forgalma volt. Kaptak megbízást például a Honvédelmi Minisztériumtól NATO-delegációk biztosítására, de Forma–1-es futamokat is biztosítottak. 

Sok pénzt kijárt a városnak

Gyenes 2002-ben lett Gyömrő polgármestere. Állítólag nem is akarta a széket, végül a helyi vállalkozókból, lakókból álló Gyömrő 2000 Kör rábeszélte, hogy induljon a tisztségért. Gyenes kommunikációs embereknek is fizetett a választások előtt, tanácsot kért tőlük, hogyan beszéljen, hogyan fotóztassa le magát. Úgy tudni, hogy 2002–2010 között ügyesen használta fel a szocialista kormány forrásait, sok pénzt kijárt Gyömrőnek.

Botrányfotók ellenére is megválasztották

Gyenest elítélték, mégis újra megválasztották a gyömrőiek. 2014-ben olyan fotók jelentek meg róla, hogy hiányos öltözetű nők társaságában fehér port szív fel egy hölgy testéről. Akkor azt mondta, hogy manipuláció, nem drogos, csajozni pedig nem tilos. Abban az évben ismét polgármesterré választották.

Kimondták róla, hogy adócsaló, mégis megválasztották a gyömrőiek

Az újraválasztása után adócsalás, magánokirat-hamisítás miatt 9 hónap börtönt kapott, két évre felfüggesztve, majd 2016-ban jogerősen elítélték, de nem tiltották el a munkájától, így 2019-ben ismét indult és újra megválasztották őt vezetőnek a gyömrőiek. Információink szerin a polgármester december közepéig lesz előzetesben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a házkutatásról készült videó

Kiemelt kép: Gyenes Levente, Gyömrő polgármestere és a NAV videójának részlete – BPK-montázs

Leave a Reply 113 megnézve, 1 alkalommal mai nap |