< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: TUDOMÁNY/ A Semmelweis Egyetem két munkatársa is bekerült a világ legidézettebb kutatói közé

| Mobile | RSS

TUDOMÁNY/ A Semmelweis Egyetem két munkatársa is bekerült a világ legidézettebb kutatói közé

MEHET

TUDOMÁNY

ORIGO2022.11.17. 07:23

Ismét közzétették a legtöbbet idézett kutatók listáját, amelyre idén négy magyar, köztük a Semmelweis Egyetem két professzora került fel – írta közleményében a Semmelweis Egyetem.M

A legtöbbet idézett kutatók (Highly Cited Researchers) 2021-es listájára két semmelweises professzor került fel: dr. Ferdinandy Péter tudományos és innovációs rektorhelyettes, a Farmakológiai és Farmakoterápiás Intézet igazgatója, valamint dr. Győrffy Balázs, az egyetem Bioinformatikai Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, az MTA doktora – áll az egyetem tájékoztatásában.

Dr. Ferdinandy Péter 14 db magasan idézett közleménnyel rendelkezik és idén ötödször került fel a Highly Cited Researchers listára. 2014 és 2017 folyamán a farmakológia és toxikológia szakterületben szerepelt, míg 2020, 2021, valamint 2022-ben a több tudományterületet együttesen számba vevő ún. cross-field kategóriában.

Dr. Ferdinandy PéterFORRÁS: SEMMELWEIS EGYETEM

Dr. Győrffy Balázs 13 db, sokat idézett publikációval rendelkezik, szintén a cross-field kategóriában.

Dr. Győrffy BalázsFORRÁS: SEMMELWEIS EGYETEM

A listán szereplő másik két, magyar kutató: dr. Demetrovics Zsolt az ELTE, míg dr. Szolnoki Attila az MTA munkatársa. A Web of Science 21 tudományterületet érintő, multidiszciplináris, nemzetközi tudásadatbázis törzsgyűjteményén alapuló kutatói listáján a tudósok mintegy egy ezreléke, összesen hétezer ember szerepel a világ minden tájáról.

fecsego.eu/origo

www.fecsego.eu nemzetközi hirportál az EU,EP,EB média-sajtó partnere
Leave a Reply 89 megnézve, 2 alkalommal mai nap |